banner171

Lenovo tablete kalem getirdi

ThinkPad Tablet ile piyasaya güçlü bir giriş yapan Lenovo, bu cihazdaki özelliklerle öne çıkıyor.

Lenovo tablete kalem getirdi
 Bunlardan biri olan sayısallaştırıcı kalem, ekrana yazılanların dönüştürülmesine destek veriyor. Lenovo, 2011'in son çeyreğinde pazara sunduğu ThinkPad Tablet ile tabletlerin de performanslı olabileceğini gösterdi. Tüketicilerin her türlü talep ve ihtiyaçları dikkate alarak geliştirilen tablet, kullanıcıların bilgisayarlarından bekledikleri güvenlik, erişim ve güç gibi tüm özelliklere sahip. 
 
Dizüstüne dönüşüyor
 
Dinamik teknolojileri Android işletim sistemi ve etkileyici uygulamalarla bir araya getiren tablet, kullanım kolaylığıyla da rakiplerinden ayrılıyor. Hem klavye hem taşıma kılıfı işlevi gören deri kaplı özel folyosu sayesinde cihaz kolayca dizüstü bilgisayara dönüştürülebiliyor. Geniş ve rahat tuşlara sahip klavyesi tabletin yönetimini daha da kolaylaştırıyor. 
 
750 gram ağırlığında
 
750 gram ağırlığa ve 10.1 inç ekran boyutuna sahip tableti rakiplerinden ayıran bir diğer özelliği ise “sayısallaştırıcı" kalemi. Ekrana yazılanları sayısallaştırma özelliği sunan bu kalem, tabletin üst kısmında bir yuvada ThinkPad'in özel "kırmızı noktası-trackpoint" ile saklı şekilde duruyor. 
 
Kaliteli video konferans imkanı
 
Cihazda bulunan tam boy USB, microSD, SD, HDMI ve 3.5mm ses çıkışları mükemmel bir destek sunuyor. Tabletin ön tarafında video haberleşme sağlayan 2 megapiksellik, arka kısmında da video çekimleri için kullanılabilen 5 megapiksellik iki ayrı kamera yer alıyor. Cihazda yer alan çift HD kamera teknolojisi, yüksek çözünürlükte görüntü kalitesiyle video konferans yapılmasına olanak tanıyor. 
 
Ev telefonu cebe yaklaşıyor
 
Kablosuz ev telefonu, herkes için kullanışlı ve kolay bir iletişim aracı olmayı sürdürüyor. Philips 2000 serisi, MySound kişisel ses profilleri, eller serbest kullanım, 1,8 inçlik sarı aydınlatmalı ekran ve arayan kimliğini gösterme ile diğer ev telefonları arasında ön plana çıkıyor. 
 
100 kişilik hafıza
 
Telefon, 100 kişilik isim hafızasına sahip ve 15 saatlik konuşma süresiyle uzun sohbetler sunabiliyor. Cihaz 105 TL'ye satışa sunuluyor.
 
'Cep'te fatura aşma derdi sona eriyor
  
Vodafone Türkiye, yeni nesil akıllı ödeme sistemini pazara sundu. Grup şirketlerinden Oksijen Ar-Ge ve Vodafone Teknoloji mühendisleri tarafından geliştirilen yenilikçi ödeme sistemi, yüksek faturaların önüne geçiyor. 
İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, 'Hesabını Bilen Hatlar' ile sektöre damga vuracaklarını söyledi.  
 
Dakika bitince kesiliyor
 
Bu kapsamda 15 ve 25 liralık iki paket hazırladıklarını belirten Öğüt, şöyle devam etti: "15 lirada 200 dakika her yöne konuşma, 20 SMS ve 20 MB internet, diğerinde ise 500 dakika her yöne konuşma, 50 SMS ve 50 MB internet sunuyoruz. Bunlardan birini seçen tüketicinin dakikası bittiğinde, arama yapamıyor. O anda konuşuyorsa bile konuşma sonlandırılıyor. Ardından bir mesajla durumu anlatılıyor. İsterse bir SMS yollayarak 5 lira satın alıyor ve konuşmaya devam ediyor. Bu sayede paket aşımı veya ödenecek miktar tamamen tüketicinin elinde oluyor."
 
10 ayda tamamladı
 
Oksijen Ar-Ge'de 250'nin üzerinde mühendisin çalıştığını söyleyen Gökhan Öğüt, çalışmayı 180 mühendisin 10 ayda tamamlandığını kaydetti. Yeni sistemle, anlık paket sorgulamasının yapılabildiğine işaret eden Öğüt, "Şu anda paket sorgulamada en az 12 saat öncesi tüketiciye aktırılabiliyor. Biz Türkiye'de ilk kez, o dakikadaki paket kullanım miktarını tüketiciye iletebiliyoruz" dedi. 
 
Taşınabilir sinema salonu gibi
 
ToshibaSatellite L735 modeli, 13,3" LED arka ışıklandırmalı TruBrite HD ekran ve stereo hoparlörler film izlemek için ideal. Ayrıca isteğe bağlı Blu-ray, bir sinema salonundan alınabilecek en yüksek çözünürlüğü veriyor. 
 
1099 dolar satışta
 
Yine 2D'den 3D'ye görüntü dönüştürme teknolojisi, USB 3.0 ve kablosuz veri akışı sayesinde, Hollywood keyfini artırmak mümkün. Düşmelere karşı korumalı olan sabit disk içerikleri her zaman koruyor. Hafif, ince ve dikkat çekici tasarımın yanı sıra, farklı renk seçenekleri ile tüm bilgisayar ihtiyaçlarınızı karşılayan cihazın satış fiyatı 1099 dolar.
 
Acer'a bulutlardan telefon geldi
 
Acer CloudMobile, kişisel içeriklere Cloud bilgisayarlardan, her zaman ve her yerde güvenli bir şekilde erişilmesini sağlayan 'AcerCloud' teknolojisini sunan ilk akıllı telefon oldu. Telefon sürekli doküman yönetimi sağlayarak mobil verimliliği geliştirilebiliyor. Kullanıcılar telefondan tüm dosyalarına erişebilir, göz atabilir ve Acer Print ile kablosuz olarak yazdırabiliyorlar. 
 
Çok ince telefon
 
Telefon bir santimetreden daha az olan derinliğiyle ultra ince.  Telefon Mart 2012'de Barselona, İspanya'daki Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılacak ve haziran ortasında ise sevkiyatına başlanacak. 
 
Kaynak: SERHAT AYAN-BUGÜN GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153