banner171

Libya'dan gelen yaralılara moral ziyareti

Başbakan Tayyip Erdoğan, Libya'dan gelen yaralılara moral aşıladı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Erdoğan, burada tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Yaralılarla tek tek ilgilendi. Ziyarette Libyalı vatandaşlardan biri Başbakan'a "Libya'da sizi çok seviyoruz. Artık çocuklarımızın adını Recep koyuyoruz." dedi.

Libya'dan gelen yaralılara moral ziyareti

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Libyalı yaralıları ziyaret etti. Yaralılarla tek tek ilgilenen Erdoğan, Başhekim Prof. Dr. Murat Bozkurt'tan sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Bu sırada Libyalı yaralılardan birinin Erdoğan'a, "Bütün Libyalılar sizinle gurur duyuyor. Sizi çok seviyoruz. Artık çocuklarımızın adını Recep koyuyoruz." demesi, gülüşmelere sebep oldu. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, Libya'nın Misrata ve Bingazi şehirlerinden gelen yaralıların İzmir, Muğla ve Ankara'da tedavi gördüğünü söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan; Salah Feturi, Muhammed Abdullah Muhammed, Hamed Elzuvazazi Halmed, Selime Sunusi Hefida, Mahmut Abdulvahit Salim, Sait İsa, Meftah Baravi, Ali Abdulresul, Usame Muhammed, Muad Mustafa, İbrahim Ömer İsa, Bobabek Salem Al Farsi, Abdurrahman Ali Abdulhamid ve İbrahim Omar İsa adlı yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaralılarla tek tek ilgilenen Erdoğan, Başhekim Prof. Dr. Murat Bozkurt'tan sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Ziyaret sırasında Libyalı bir yaralı Başbakan'a, "Bütün Libyalılar sizinle gurur duyuyor. Sizi çok seviyoruz. Artık çocuklarımızın adını Recep koyuyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Libya'nın Misrata ve Bingazi şehirlerinden gelen yaralıların İzmir, Muğla ve Ankara'da tedavi gördüğünü hatırlatan Erdoğan, şu bilgileri verdi: "Şu anda taburcu edilenlerin dışında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastane'mizde on dört yaralımız var. Bunların sekiz tanesi ağır olmamakla birlikte ihtimam açısından hassasiyet gösterilmek suretiyle yoğun bakımda tedavi altında. Diğerlerinin normal odalarında tedavileri sürüyor. On dördüyle de görüştük. Bir tanesi bayan, bir tanesi üç yaşında bir yavrumuz. Hamdolsun hepsi de on dördü de gayet iyi bir konumdalar. Kendileriyle tek tek görüşme fırsatı buldum. Çok kısa bir zaman içinde de taburcu edilmek suretiyle kendilerini ülkelerine yine aynı ihtimamla bizler göndereceğiz."

Başbakan, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. "Amerikan, İngiliz ve Fransız liderlerden ortak bir açıklama vardı bugün (dün). Kaddafi gidene kadar müdahale devam etmeli şeklinde. Buna nasıl yaklaşıyorsunuz?" sorusu üzerine, sürecin artık ülkelerin bireysel yaklaşımından öte BM Güvenlik Konseyi'nin almış olduğu 1970 ve 1973 sayılı kararlar çerçevesinde işlediğini kaydetti. Süreci NATO'nun yürüttüğüne vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam ett: "Dün (perşembe) Berlin'deki dışişleri bakanları toplantısı bitmiştir. Oradaki toplantının nihai kararlarını bugün (dün) Dışişleri Bakanı'mla görüşeceğim. Şu anda kendisinden dinlemiş değilim. Dışişleri bakanları toplantısında çıkan kararlar istikametinde tabii ki NATO bundan sonraki süreci çok daha hassasiyetle, çok daha farklı bir şekilde işletecektir. Böyle görüştük, böyle inandık. Rasmussen'in Türkiye ziyaretinde de aramızda bunları zaten bu şekilde görüşmüştük."

SEÇİM BEYANNAMESİNİ BUGÜN AÇIKLIYOR

Bu arada Başbakan Erdoğan, bugün partisinin seçim beyannamesini açıklayacak. AK Parti Genel Merkezi'nde saat 14.00'te yapılacak açıklama ile Cumhuriyet'in 100. yıldönümü olan 2023 yılı hedefleri ortaya konulacak. Beyannamenin en önemli başlığının 'yeni anayasa' olacağı belirtiliyor. Yeni anayasa için, "Devlet odaklı değil, insan odaklı bir anayasa" vurgusu yapılacak. Bunun dışında, ekonomik, sosyal ve kültürel projeler sıralanacak. Erdoğan'ın İstanbul için düşündüğü ve bugüne kadar sır gibi sakladığı 'çılgın proje'nin de beyanname ile açıklanabileceği öne sürülüyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153