banner171

Mehmet Görmez'e yeni makam aracı tahsis edildi

Erdoğan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yeni makam aracı tahsis edildiğini belirtti.

Mehmet Görmez'e yeni makam aracı tahsis edildi
 Canlı yayında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Görmez'in makam aracı hakkında son açıklamayı yaptı.
GÖRMEZ ARACI KULLANMAMA KARARI ALDI

7 Haziran seçimlerine giderken muhalefet partileri tarafından hedef alınan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkında makam aracının 1 milyon olduğuna dair söylemlerde bulunulmuştu. Aracın fiyatının çok daha düşük olduğunu belirten Görmez yine de makama duyduğu saygı sebebiyle aracı kullanmama kararı almıştı.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Durumu öğrenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise katıldığı toplu açılış törenlerinde Diyanet İşleri Başkanı'nın bu tavrını onaylamadığını, o aracın o makama layık olduğunu muhalefet partilerinin çok daha lüks araçlar kullandığını belirtmişti.

BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI HABER VERMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün katıldıkları miting ve törenlerde konuşmuş, akşama Görmez ile ilgili bir haber düşeceğini belirtmişlerdi.

GÖRMEZ'E TEKRAR MAKAM ARACI TAHSİS EDİLDİ

Canlı yayında konuşan Erdoğan bu tartışmaya dair son açıklamasını yaptı. Mehmet Barlas'ın sorusu üzerine şunları söyledi:

"Arkadaşlar dedi ki ne olur açıklamayın. Biz yazılarımızı yazacağız. Siz açıklarsanız güme gider. Dedim tamam ama siz bunu sır olarak tutabilecek misiniz? Hiç endişe etmeyin dediler. Sizden bunu duyunca demek ki bu sır olmaktan çıkmış diye düşünüyorum.

Evet doğru. Hatta Diyanet işleri başkanımızla görüştüm dedim sakın arabayı ortada bırakma..."

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 01:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153