banner171

Meteoroloji uyardı: Haftasonu kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre haftaSonu Batı ve İç Kesimler yılın en soğuk günlerini yaşayacak..

Meteoroloji uyardı: Haftasonu kar geliyor
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftasonunun yılın en soğuk günleri olacağını söyledi ve uyardı önümüzdeki hafta yoğun kar yağışı olacak. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Genel Müdürü Ahmet Uçar HABERTURK.COM'a konuştu. Uçar yılın en soğuk günlerinin yaşanacağı haftasonu için İstanbul ve Ankara'da sıcaklıkların; Ankara için -10 ile -15 derece, İstanbul için ise; -2 ile -5 derece arası olacağını açıkladı. 
'BATI VE İÇ KESİMLER DOĞU'DAN DAHA SOĞUK OLACAK'
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Genel Müdürü Ahmet Uçar, Doğu Bölgesi'nde devam eden kar yağışı nedeniyle Doğu'da hava sıcaklığının normal seyrettiğini ancak Batı ve İç Anadolu'da sıcaklıkların Doğu'dan daha az olacağını ifade ederek önümüzdeki hafta için uyardı. 
SİBİRYA SOĞUKLARINA KARŞI 15 KORUNMA YÖNTEMİ
SİBİRYA SOĞUKLARINA KARŞI 15 KORUNMA YÖNTEMİ
Sibirya soğuklarına karşı 15 kor...
YURTTAN KAR MANZARALARI... 
YURTTAN KAR MANZARALARI...
Meteoroloji'den alınan bilgilere...
İLK ÜÇ GÜNE DİKKAT!
Batı ve İç Anadolu'da en soğuk günlerin 24 Ocak Pazar,  25 Ocak Pazartesi ve 26 Ocak Salı günü yaşanacağını ifade eden Uçar, soğuk hava dalgasının 1 hafta boyunca süreceğini ifade etti.  Ahmet Uçar Batı ve İç Anadolu Bölgeleri'nde 27 Ocak Çarşamba gününe dek 'yılın en soğuk' günleri yaşanacağını da sözlerine ekledi. 

Ahmet Uçar ayrıca: 'Geçmişte yılın en soğuk gün rekoru Ankara -25 derece ile, İstanbul ise -9.7 derece ile görmüştü ancak bu yıl görülecek en düşük sıcaklık; -10 ile 15 Ankara, -2 ile -5 Arası İstanbul'da ölçülecek' dedi. 
İL İL HAVA DURUMU
METEOROLOJİ'DEN KARADENİZ'E KAR UYARISI! 
Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre; Orta Karadenizin iç kesimlerinde görülen kar yağışlarının akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak Tokat, Amasya, Çorum ile Ordu, Samsun ve Giresun'un iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer yoğun olması bekleniyor. Yağışların Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren Amasya ve Çorum çevrelerinde etkisini kaybedeceği, diğer illerimizde kıyı kesimler dahil olmak üzere yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.
ANKARA VE İSTANBUL'UN 15 GÜNLÜK HAVA DURUMU
ANKARA VE İSTANBUL'UN 15 GÜNLÜK HAVA DURUMU
Hafta sonu başlayan kar yağışını...
METEOROLOJİ'DEN ANKARA İÇİN KRİTİK UYARI! 
METEOROLOJİ'DEN ANKARA İÇİN KRİTİK UYARI!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ank...
8 ŞEHİRDE DON, TİPİ VE ÇIĞ UYARISI! 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde Marmara ve Batı Karadeniz'de çığ, tipi ve don uyarısı yapıldı.
Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yarın (22.01.2016 Cuma) başlayacak kar yağışlarının Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’nun kuzeyi ile Sinop’da önümüzdeki hafta başına kadar kuvvetli ve yer yer yoğun olması (20 – 50 cm kar yüksekliği) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ düşme riski ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153