banner171

Norveçli Cani Azılı Türk Düşmanı Çıktı

Patlattığı bomba ve yaptığı katliamla 93 kişiyi öldüren Norveçlinin olaydan 6 saat önce internete 2006'dan beri yazdığı Türk ve Müslüman karşıtı terör manifestosu koyduğu anlaşıldı.

Norveçli Cani Azılı Türk Düşmanı Çıktı

Norveç'in başkenti Oslo'da ve yakınındaki adada cuma öğleden sonra 93 kişiyi katleden Anders Behring Breivik, manifestosunda Türkiye'nin AB üyeliğinin desteklenmesini, cihadın desteklenmesi ve Avrupa milletinin yok olması olarak nitelendiriyor. Kuzey Kıbrıs ile Türkiye'nin Doğu ve Batı Anadolu kesimlerinin tekrar Hıristiyanlaştırılması için savaş açılması gerektiğini savunuyor. Norveç katliamcısı, Türkiye'yi de ziyaret etmiş.

Oslo'da 93 kişiyi katleden Breivik'in manifestosu Osmanlı'ya yüzlerce atıfla dolu. Manifesto, Hıristiyan bir köktendincinin bütün tarihi nasıl Müslüman-Hıristiyan çatışması açısından yorumladığını gözler önüne seriyor. 1.518 sayfalık manifestoda Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Türklerinin Breivik için bir fikr-i sabite dönüştüğü görülüyor. Günlüklere göre Norveç katliamcısı, Türkiye'yi de ziyaret etmiş.

Osmanlı tarihini, dini azınlıklar açısından didik didik eden Breivik, Haçlı Seferleri'nin "nefs-i müdafaa"dan kaynaklandığını, Selçuklu ve Osmanlı Türklerinin Hıristiyan alemini fethetme ihtirasına karşı başlatıldığını savunuyor... Tarih boyunca Türklerin milyonlarca Hıristiyan'ı katlettiğini, devşirme sistemi ile yüz binlercesini İslamlaştırdığını uzun uzun iktibaslarla anlatan Breivik, Türkleri dünyanın "en soykırımcı milletlerinden" biri olarak tasvir ediyor. Norveç katliamcısına göre Türk milleti Ermeniler, Rumlar ve Asurilere "soykırım" yaptı.

Tanzimat, Islahat Fermanı, II. Abdülhamid, İttihad ve Terakki dönemi ile birlikte Enver, Talat ve Cemal paşaları uzun uzun analiz eden Breivik, Atatürk'ü de yakından inceliyor. 147. sayfadan 187'ye kadar Osmanlı'yı analiz ettikten sonra bu bölümü şöyle bitiriyor: "Erdoğan'ın Türkiye'yi tekrar İslamlaştırma çabaları şeriatla idare edilecek, cihatla Avrupa'nın tam kalbine kurulacak ülkenin Osmanlı geçmişine dönüşü ile tamamen tutarlıdır. Hem Erdoğan hem 10 yıl önce başbakan olan dindar Erbakan, 1950-1960'tan bu yana devam eden Türkiye'nin İslami sosyal-siyasi uyanışının ileri safhasına işaret eder. Menderes hükümeti oy uğruna Müslümanların dini hissiyatına oynamış; tarikatlara tekrar müsaade etmiş ve cami inşaatlarına hız vermiştir. Türkiye'nin AB üyeliği reddedilmelidir."

Türkiye için Sevr'i uygulamalıyız

Breivik, 235. sayfadan itibaren ise II. Viyana Muhasarası'nı uzun uzun Hıristiyan perspektiften ele alıyor ve ardından Bosna ve Kosova'yı İslamlaştırdığı için Türkleri tekrar itham ediyor. 313. sayfadan itibaren büyük bir Avrupa Birliği, BM, AİHM düşmanı olduğu ortaya çıkıyor. Bir an evvel AB'nin imha edilmesi gerektiğini savunuyor. 723. sayfadan itibaren Atatürk'le ilgili yorumlar yapan Breivik, "Atatürk yaklaşımının" başarısız olduğunu, ülkenin 1923'ten sonra ordunun gücüyle laik olduğunu, ancak 70-80 yıl sonra "şeriatın" geri geldiğini iddia ediyor. Avrupa'nın kaderinin Türkiye'nin AB'ye üye olup olmayacağına bağlı olduğunu savunan Breivik, üye olması durumunda Türkiye'nin kulübün en büyük ülkesi olacağına işaret ediyor.

Türkiye'nin üyeliğini destekleyen AB yetkili ve milletvekillerine üzerinde haç olan bir tişörtle ülkenin kırsal kesimine gitmelerini tavsiye eden Breivik, bu insanların ya dövüleceğini ya da öldürüleceğini iddia ederek böylece Türk Müslümanlarının ne kadar hoşgörülü olduklarının ortaya çıkacağını belirtiyor.

Türkiye'nin üyeliğinin desteklenmesini 'cihat'ın desteklenmesi ve Avrupa milletinin yok olması olarak nitelendiren Norveç katliamcısı, "Bizi yok etmek isteyen bir ülke ile neden ilişki kuracağız?" diye soruyor. Yeni bir küresel güvenlik örgütünün kurulmasını, bütün Hıristiyan, Budist ve Hindu ülkelerin bu İttifak'a girmesi gerektiğini vurguladıktan sonra "Eğer ABD, Türkiye ve Arnavutluk'u NATO'dan kovmayı kabul ederse NATO hayatını sürdürebilir." diyor.

'Avrupa'nın toprak talepleri' isimli bir altbaşlıkta ise KKTC olarak bilinen toprakların Rumlara, Batı Anadolu olarak isimlendirilen bölgenin Yunanistan'a, Doğu Anadolu olarak bilinen toprakların Ermenistan'a verileceği, bu topraklardaki bütün Türklerin Orta Anadolu'ya tehcir edileceği belirtildikten sonra Sevr Antlaşması'na atıf yapılıyor. Kuzey Kıbrıs ile Türkiye'nin Doğu ve Batı Anadolu kesimlerinin tekrar Hıristiyanlaştırılması için savaş açılması gerektiğini kaydeden Breivik, askeri harekatta öncelikle Pakistan'ın nükleer silahlarının imha edilmesi gerektiğini, aksi takdirde Pakistanlıların bu teknolojiyi Türklere vereceğini iddia ediyor.

Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153