banner171

O akademisyen kovuldu!

O akademisyen kovuldu!

O akademisyen kovuldu!
 

Facebook'ta yaptığı bir paylaşımda, "Polislerin hepsi katil, gebersinler" yazan akademisyen görevden uzaklaştırıldı.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisinde de imzası bulunan Vedat Toprak, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda polisler için kan donduran ifadeler kullanmıştı. Toprak, olayın açığa çıkması üzerine görev yaptığı üniversiteden atıldı.
"POLİSLERİN HEPSİ GEBERSİN"
Toprak, paylaşımında, "Ben paylaşmaya utanıyorum Dilek'in vurulma anını. Annesinin çığlığı, abisinin sinir krizi… Ve soğukkanlı katillerin tepkisi… Özel harekat polisi, resmi üniformalı seri katildir. Evet, bütün üniformalı polisleri aynı kefeye koyuyorum. Evet, hepsi ölsün hatta gebersin istiyorum. Onlarca yıldır bu zulme rağmen hala istifa etmemiş, lanet olsun dememiş ne kadar polis varsa kuru yaş fark etmez yansın alayı su veren itfaiyenin hortumunu. Varsın iki yaşında çocuğu olsun, varsın nişanlı olsun… Duyarlılığınızı, hümanizminizi halk ölürken gösterin, katiller değil…" ifadelerini kullanmıştı.
ÜNİVERSİTE GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRDI
Vedat Toprak için başlatılan idari soruşturma sonuçlandı. Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Üniversitemiz İktisat Fakültesi Araştırma Görevlisi Vedat Toprak hakkında kamuoyuna yansıyan ve nefret söylemi içeren ifadeleri dolayısıyla Rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmış olup ilgili hakkında görevden uzaklaştırma kararı verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153