banner171

Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde 30 Milyon Dolarlık Yatırım

Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde 30 Milyon Dolarlık Yatırım

Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde 30 Milyon Dolarlık Yatırım
Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi, 30 milyon dolarlık yatırımla, yatak sayısını ve kapalı alanını ikiye katlayacak. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hayta, “Bahat Grubu ile yaptığımız ortaklık yolunda gitti ve yatırımın düğmesine bastık. Hükümet, sağlıkta yeni yatırımlara dönük kısıtlamaları kaldırırsa daha büyük yatırımlara da hazırız” dedi.

GENELLİKLE yabancı sermayenin ilgi alanında olan sağlık sektöründe iki yerli sağlık grubu arasında gerçekleşen ortaklık, 30 milyon dolarlık yeni yatırımın yolunu açtı. 1992’de İstanbul surdışında özel hastane olarak kurulan ve 2007 yılında tamamladığı yatırımla 217 yataklı 14 bin metrekarekapalı alana sahip hastane haline gelen Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi (Özel GOP), şimdi de 30 milyondolarlık ek yatırımla hem yatak kapasitesini hem de kapalı alanını ikiye katlayacak. Özel GOP Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hayta, “Bahat Grubu ile 2008’de yaptığımız ortaklıkta hedefler koymuştuk. Ortaklığımız yolunda gitti ve şimdi yatırımın düğmesine bastık. Önceden alınmış izinlerimiz çerçevesinde hastanemizi iki misli büyütüyoruz. Eğer hükümetimiz, sağlıkta yeni yatırımlara dönük kısıtlamaları kaldırırsa çok daha büyük yatırımlara da hazırız” dedi.

600 kişiye yeni iş kapısı
Halen 700 kişilik çalışan kadrosuyla hizmet verdiklerini söyleyen Mustafa Hayta, yeni yatırım tamamlandığında 600 kişilik yeni istihdam da sağlanacağını açıkladı. Hayta şöyle konuştu: “2012’nin 6’ncı ayında yeni yatırım tamamlanmış olacak ve hastanemiz 300 yataklı genel hastane haline gelecek. Yeni sağlık birimleri eklenecek. Böylece sağlık turizminden daha büyük pay alacağız. Bu proje yenileme ve büyüme projesidir. Önceki yatırımız da 30 milyon doların üzerindeydi, bu yeni yatırım da yaklaşık o kadar olacak.”

Yatırıma engel kalksın
Bu noktada Sağlık Bakanlığı’nın politikasının değişmesi gerektiğini savunan Mustafa Hayta, “Bakanlık ne yazık ki sağlık sektöründe yeni yatırımları sınırlamış durumda. Cihaz yatırımı bile bakanlığın iznine tabi. Bu nedenle özel sağlık kuruluşları olarak ‘büyüyememe’ sıkıntısı yaşıyoruz. Bir yandan Türkiye’nin sağlık turizminden ciddi pay alabileceğinden bahsediliyor, bir yandan da yatırımlara engel konuluyor. Hekim alamazsın, bina yapamazsın. Peki bu sektör nasıl büyüyecek?

Ölçek büyükse izin verin
Yabancı sermaye gelmek istiyor. Doğrudan yatırım olarak gelmek istiyor ama onun da önü tıkanmış durumda. Biz şimdi bu yatırımı daha önce alınmış izinle yapabiliyoruz. Sonrası yok. Uzun vadeli hedeflerimiz tamamen bakanlığın iznine bağlı. Bizce 200 yataklı kurumların yeni yatırımları izne tabi olmamalı. Ölçek büyükse engel olmamalı. Çünkü büyük ölçekli yatırım hem Türkiye’nin sağlık hizmetlerinin iyileşmesine katkı sağlar hem de dünya sağlık turizminden alınacak pastayı büyütür.”

Erbil ile online tedavi
Mustafa Hayta, “Son dönemde yabancı hasta trafiğimizde de hızlı bir büyüme var. Hedefimiz bu hastaneyi uluslararası hizmet veren bir kurum haline getirmek. Ek projemizin tamamlanmasıyla hastanemizin üzerine helikopter de inebilecek. Avrupa’dan, İran, Irak, Azerbaycan ve Libya’dan yoğun hasta geliyor. Şu ana kadar 23 ülkeden hasta kabul etmişiz. En çok Irak’tan hasta geliyor. Irak ile online hasta incelemesi yapıyoruz. Burada bizim doktorlar, Erbil’de hasta ve Iraklı doktorlar bir ekranda buluşuyor ve teşhis ve tedavi belirliyorlar. Buraya gelmesi şartsa getirip, tedavi ediyoruz” dedi.

Müteşebbis cebine kaynağı koymuş ama yatırım yasak
ÖZEL GOP Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hayta, hükümetin sağlık yatırımlarına getirdiği kısıtlamayı eleştirdi ve şunları söyledi: “Bu ülkede müteşebbis cebine kaynağı koymuş yatırım yapacak, sen ‘hayır yapamazsın’ diyorsun. Böyle bir şey dünyanın neresinde var? Ben paramla yatırım yapacağım, dışardan hasta getireceğim, yeni birimler açacağım niye engel oluyorsunuz? Sadece benim bu yeni yatırımım bile 600 kişiye ekmek kapısı açacak. Bu yanlış kararlardan geri dönmenin zamanı geldi de geçiyor.”

Türkiye sağlık turizminden 10 milyar dolarlık pay alabilir
ÖZEL Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği ve Bahat Sağlık Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Bahat sağlık turizminin dünyada 100 milyar dolarlık bir sektör olduğunu belirterek “Türkiye’de sağlık turizmi pazarı şu anda 500 milyon dolara doğru gidiyor. Bu sadece sağlık kuruluşlarının rakamı. İşin turizm tarafında çok daha büyük. Akılcı strateji uygulanırsa 10 yıl içinde 10 milyar dolara çıkabiliriz. Bu 1 milyona yakın istihdam demek” dedi.

Kaynak : Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153