banner171

Özlem Zengin: Hangi Cumhurbaşkanı tarafsızdı?

AK Parti İstanbul üçüncü bölge adayı Özlem Zengin Ahmet Hakan'a verdiği röportajda Erdoğan sorusuna geçmişi hatırlatarak cevap verdi.

Özlem Zengin: Hangi Cumhurbaşkanı tarafsızdı?
 AK Parti İstanbul üçüncü bölge ikinci sıra milletvekili adayı Özlem Zengin Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuştu. Özlem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışlardaki konuşması sorulunca "Sezer mi tarafsızdı, Demirel mi? Hangisi tarafsız oldu ki?" dedi.

İşte o röportaj
Tarafsızlık açısından Cumhurbaşkanı'nın mitinglerde muhalefeti eleştirmesini doğru buluyor musunuz?

"DEMİREL Mİ SEZER Mİ TARAFSIZDI?"
ÖZLEM ZENGİN: Türkiye'de hiç tarafsız cumhurbaşkanı olduğunu düşünmüyorum. Hiç. Kenan Evren mi tarafsızdı? Ahmet Necdet Sezer mi tarafsızdı? Demirel mi tarafsızdı? Cemal Gürsel mi tarafsızdı? Özal mı tarafsızdı? Herkes taraf zaten. Şimdi mesele sistem öyle enteresan bir noktaya geldi ki siz bir partili olarak cumhurbaşkanı oluyorsunuz, partili kimliğinizle buraya geliyorsunuz ama sizden "gibi yapmanız" bekleniyor. Ben Cumhurbaşkanı'nın meydanlarda olmasını bir yetersizlik falan gibi görmüyorum. Sistem oraya götürüyor. Herkes bence yapması gerekeni yapıyor. Ahmet Bey çok zor iş yapıyor ve ben onu çok başarılı buluyorum.

"ONLARIN HİÇBİRİ SEÇİLEREK GELMEDİ"
 
Doğrudur. Bütün cumhurbaşkanları ideolojik açıdan taraftı. Fakat yine de gündelik siyasi hayatın içinde, siyasi partiler karşısında belli ölçülerde tarafsızlıklarını muhafaza ediyorlardı. Mesela Demirel, Özal meydanlara çıkıp Anavatan veya Doğru Yol için oy istemediler. En azından şeklen tarafsızlıklarını korumaya özen gösterdiler.
ÖZLEM ZENGİN: Arkalarda o kadar kurgular yapıyorlardı ki... Arkada hiç kurgu bitmiş miydi yani? Özal mesela... Cumhurbaşkanı iken kurgu bitmiş miydi? Bitmemişti. Demirel için de öyle. Burada mesele şu: Onların hiçbirisi de seçilerek gelmedi.
 
-Nasıl seçilerek gelmediler? Hepsini halkın seçtiği Meclis seçmedi mi?
ÖZLEM ZENGİN: Doğrudan halk seçmedi. Meclis'in seçmesi, olayı daha da vahim hale getiriyor. Daha politik bir şeyden bahsediyoruz Meclis seçtiğinde. Meclis kimi seçer? Belli yani. Kimin çoğunluğu varsa oradan çıkar. Hep çıngarlar çıkmıştır.
 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153