banner171

Paralel'in AK Parti'ye sızma girişimi engellendi

AK Parti, milletvekilliği adaylığı için başvuran 6 bin kişiyi tek tek araştırıyor. İncelemeler sonunda Paralelci isimler eleniyor

Paralel'in AK Parti'ye sızma girişimi engellendi
 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Bu süzgeçten tuzluk geçmez" açıklaması hafızalardaki yerini korurken, AK Parti 7 Haziran seçimlerinde Paralel adaylar konusunda ince eleyip sık dokuyor.
AK Parti aday olmak için başvuran 6 bini aşkın kişiyle kurulan komisyonda tek tek görüştü ve ilk etapta gerekli elemeleri yaptı.
Daha sonra 4 ara komisyon toplanıp kalanlar arasından eleme yaptı.
Buralarda yapılan görüşmeler sırasında Paralel Yapı'nın AK Parti'ye sızma operasyonu da ortaya çıktı.
Ancak AK Parti'nin komisyon üyeleri adeta dedektif gibi davranıp bu isimleri tek tek tespit etti. Paralel Yapı'nın AK Parti'den adaylık başvurusu yaptırdığı isimler bugüne kadar yapı ile bağını gizleyen isimler arasından seçildi. Dikkat çeken bir başka özellikleri ise çok iyi bir eğitim görmeleri ve kariyerlerinin işi olması. AK Partili bir komisyon üyesi komisyonlarda yaşanan örnekleri şöyle anlattı: "Bir tane isim geldi önümüze. CV'si göz kamaştırıcı.
Amerika'da çok iyi üniversitelerde okumuş, mastır yapmış. Şimdi çok iyi bir ücret ile yöneticilik yapıyor.
Milletvekili olsa kazandığının çok çok altında çalışmak zorunda kalacak.
Böyle bir ismin bu imkanları bırakıp gelmesi bizi şaşırttı. Bir araştırma yaptık ve ortaya Paralele yakın olduğu ortaya çıktı."
Komisyonlarda bazı isimler konusunda ise Paralel oldukları şüphesi uyandı ancak bu konuda sağlam bir veriye ulaşılamayınca yanına soru işareti konularak bir üst komisyona gönderildi. AK Parti'nin bu isimler ile ilgili tüm incelemeleri yaptıracağı bildirildi. (sabah)

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153