banner171

PKK'dan askere yine bombalı tuzak!

Silvan'da terör örgütü PKK'nın yol kenarına bıraktığı el yapımı patlayıcı, askeri araçların geçişi sırasında patlatıldı.

PKK'dan askere yine bombalı tuzak!
 Valilikten yapılan açıklamada, yapımı devam eden Silvan Barajı'nın tamamlanmasıyla 2 milyon 453 bin dekar tarım arazisinin sulanacağı ve bu sayede 318 bin kişiye iş imkanı sağlanmasının öngörüldüğü anımsatıldı.
Vatandaşların taleplerini hiçe sayan bazı kesimlerin gerçeğe aykırı olumsuz propaganda yaparak, halkın ekonomik refah düzeyini geliştirmek amaçlı çalışmaları askeri amaçlı olarak nitelendirdiğine yer verilen açıklamada, terör örgütü PKK'nın, inşaatın başladığı 26 Temmuz 2011'den itibaren baraj çalışanlarına ve intikallerde görevli jandarma unsurlarına yönelik eylemde bulunduğu hatırlatıldı.




ZIRHLI ARAÇTA HASAR OLUŞTU

Olumsuz propagandalara rağmen bölge halkının, barajın getireceği faydalar konusunda bilinçli olması nedeniyle yasa dışı unsurların engelleme çalışmalarına destek vermediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halkımızın bu yaklaşımından rahatsız olan terör örgütü mensupları, güven ortamını bozmak amacıyla Silvan Barajı şantiye sahasında çalışan işçilerin güvenli şekilde seyahat etmesi için görevlendirilen unsurların intikali sırasında saat 07.30'da yol kenarına bırakıldığı değerlendirilen el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunmuştur. Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmamış, yol kenarında patlama çukuru oluşmuş, bir zırhlı araçta hafif hasar meydana gelmiştir."

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153