banner171

'Polis Rambolar' Karadeniz'de Eğitilecek

Polis ‘Rambo’lar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna hain saldırının gerçekleştiği Ilgaz Dağı’nda eğitilecek.

'Polis Rambolar' Karadeniz'de Eğitilecek

41. Dönem Özel Harekât Temel Eğitim Kursu’nun bin öğrenci kapasiteli Kastamonu PMYO’da yapılması gündemde.

Polis ‘Rambo’lar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna hain saldırının gerçekleştiği Ilgaz Dağı’nda eğitilecek. 41. Dönem Özel Harekat Temel Eğitim Kursu’nun bin öğrenci kapasiteli Kastamonu PMYO’da yapılması gündemde.

Karadeniz’e açılmak isteyen PKK’nın üstlenmeye çalıştığı Ilgaz Dağı’nın coğrafik konumu nedeniyle Özel Harekat mensuplarının eğitimi için uygun olduğu belirtildi.

Arazi harekatı eğitimi dağda olacağı için teröristlerin bölgeye sızma girişimlerinin de engelleneceği kaydedildi. 28 Şubat süreci öncesinde PKK’lılar çok zayiat verdikleri için polis Özel Harekatçılar’la kırsal alanda sıcak çatışmaya girmekten kaçınıyordu. Özel timin Ilgaz Dağı’nda eğitilmesi kararını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in vereceği öğrenildi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, mezun olacak 600 polisin Özel Harekat Temel Eğitim kursu’na alınacağını açıklamıştı. Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu’nun kapasitesi elverişli olduğu için bu sayının bine çıkabileceği ifade ediliyor.

720 saat eğitim görüyorlar

Gönüllü olarak Özel Harekat Kursu’na katılan polisler, 3,5 aylık dönemde 720 saat eğitim görüyor. Kurstan mezun olan Rambolar, icrası özel kabiliyet, teçhizat ve eğitim gerektiren yüksek riskli operasyonlarda görev alıyor. O yüzden eğitimler çetin geçiyor. Özel tim adayları kamp süresince; 250 saat silah bilgisi-atış teknikleri, 20 saat keskin nişancılık, 150 saat haritacılık-arazi harekatı, 50 saat dağcılık-helikopter herakatı ile 250 saat yakın alan çatışması alanında teorik ve uygulamalı ders görüyor.

Ağır islahları geri istiyorlar

1998 yılında TSK tarafından ağır silahları elinden alınan Özel Harekat ‘ateş destek’ silahlarını geri istiyor. İçişleri Bakanlığı’nın Genelkurmay ile görüşerek bu konuda bir çalışma başlatacağı öğrenildi. Özel timciler, “Elinde havan ve roketatar olan teröristlerle M16 ile mücadele etmemiz beklenmesin” diyor.

Karadeniz’de eylem bekleniyor

Doğu-Güneydoğu’da pusu, bombalı sabotaj, baskın ve adam kaçırma gibi şiddet eylemlerini tırmandıran PKK’nın Karadeniz açılımı’ndan vazgeçmediği ve bölgedeki mensuplarına sansasyonel eylemler yapmaları yönünde talimat verdiği belirlendi. İstihbarat birimleri, polis, asker ve kamu görevlilerine dönük sansasyonel eylemler konusunda bölgedeki Emniyet müdürlükleri ve Jandarma Komutanlıklarını uyardı. Karadeniz kırsalında 5’er kişilik 4-5 terörist grubun dolaştığı öne sürülüyor.

Bugün


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153