banner171

Sare Davutoğlu'nun Başbakan'dan tek isteği...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun, mesleki anlamda Başbakan'dan tek beklentisinin "malpractice yasası"nın çıkarılması olduğunu açıkladı.

Sare Davutoğlu'nun Başbakan'dan tek isteği...
 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun doktor eşi Sare Davutoğlu, 'bir doktor olarak Başbakanolan eşinden beklentisi'nin 'malpractice yasasının bir an evvel çıkarılması olduğu'nu söyledi. Peki bu yasa ne anlama geliyor?


Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan’a konuşan Davutoğlu, 'mesleğin kötü ve hatalı icrası ve sonuçlarına ilişkin düzenleme' anlamına gelen malpractice yasasının çıkarılmasının, eşinden bir
Başbakan olarak tek isteği olduğunu söyledi. Davutoğlu, yasanın içeriğini şöyle açıkladı:

"BUNUN DA BİR SINIRI OLMALI"

‘Malpractice yasamızı biran önce çıkartabilseniz’ diye söylüyordum. Hekimlerle hastalar arasında ciddi bir güvensizlik maalesef var. Hekimler de suçlanma korkusu ile çok defansif davranabiliyorlar. Bu da uzun vadede hastalara da zarar veriyor. Komplikasyonlar durumunda sigorta taleplerini karşılayabilecek meslek sigortası var hekimlerin ama bunlar çözüm değil. Bizde bir söz vardı eskiden, ‘yardıma giden suçlanmaz’ diye. Hekim orada yardıma gidiyor aslında. Tabii ki yapması gereken bir şeyi yapmadıysa bedeli olmalı ama bunun da bir sınırı olmalı. Aksayan her şeyden hekim sorumlu tutuluyor."

sare-davutoglu.20150710120606.jpg 

SARE DAVUTOĞLU'NA HALKTAN GELEN TALEPLER

Sare Davutoğlu, kendisine halktan gelen talepleri ise şöyle sıraladı:

Ak Parti hükümetleri döneminde en bariz vasıflardan biri halkla daha yakın temasta olunması. Eskiden ulaşılamaz insanlarla göz mesafesinden ilişki kurulmasına insanlar çok alıştı. Olumlu yanları var. Çözülebilecek şeyleri rahatlıkla halledebiliyorsunuz. Ama o kadar imkânsız talepler de oluyor ki. İstanbul’da Çekmeköy’de bir akşam, bir hanım kendini paralıyor. ‘Ben Ataşehir’de oturuyorum, 700 lira kira veriyorum. Çok zorlanıyorum, yeşil alanlı bir yerden iki oda ev yapacağım, bir arsa istiyorum Sayın Başbakanım.’ Ve hakkıymış gibi istiyor, bu biraz üzüyor beni. Mesela ‘ben KPSS’ye girdim. Geçtim ama atanamadım.’ Her birine tekrarlıyorum; ‘Bakın KPSS üniversite sınavı gibi. Benim çocuğum sizin çocuğunuzun arkasında olsa benim çocuğum alınsa siz nasıl tepki gösterirsiniz?’

MESLEKTAŞLARINDAN 'TORPİL' İSTEĞİ GELİYOR MU?

Davutoğlu, 'mslektaşlarından torpil talepleri' gelip gelmediğine ilişkin soruya ise "Torpil tarzı değil ama sıkıntılı tayinler, mecburi hizmet tayinlerinde… ‘Çocuğumun, eşimin durumu nedeni ile burada kalmam gerekiyor’ diye talepler oluyor. İletiyorum ama sonuçta gideceği yerde de onun bakımına ihtiyacı olan hastalar var. Hekim açığımız da var ondan kaynaklanıyor. Daha ziyade hekimlerin çalışma şartları, saygınlığı ile ilgili talepler geliyor." diye cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153