banner171

SAYIN KADİR TOPBAŞ VE MİLLETVEKİLİ SAYIN AHMET HALDUN ERTÜRK KAĞITHANE'DE

Kağıthane’de, Ramazanın sonuna kadar devam edecek olan Sokak İftarları, hız kesmeden sürüyor. Bu iftar sofralarına zaman zaman sürpriz isimler de katılıyor

SAYIN KADİR TOPBAŞ VE MİLLETVEKİLİ SAYIN AHMET HALDUN ERTÜRK KAĞITHANE'DE

Gürsel Mahallesinde kurulan İftar Sofrasının Sürpriz Konukları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mimar Kadir Topbaş ve İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk idi.  09 Ağustos 2011 Salı günü, Gürsel İlköğretim Okulu Bahçesinde kurulan İftar Sofrası, mahalle sakinlerinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kağıthane Belediye Başkanıyla aynı sofrada iftarlarını açmalarına sahne oldu.

İftar öncesi bir konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Sayın Fazlı Kılıç sözlerine, Kağıthane’ye verdiği her türlü destekten dolayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ederek başladı. Unutulmaya yüz tutmuş, Atalarımızdan kalan güzel Ramazan adetlerini gün yüzüne çıkardıklarına vurgu yapan Fazlı Kılıç, duaların en makbul olduğu bu saatlerde, halkımızla aynı sofra ve yemeği paylaşarak birlikte iftar açmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Başkan Fazlı Kılıç, emeği geçenlere ve mahalle sakinlerine teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş sözlerine,  “Saygıdeğer davetliler, bu akşam sizlerle Allah ne verdiyse, aynı sofrada paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” diyerek başladı. Ramazan-ı Şerifte tüm İslam Dünyasında farklı bir atmosfer olduğunu söyleyen Kadir Topbaş, hamaset duygularının ön plana çıktığı Ramazan ayında bir araya gelerek aynı duyguları paylaştıklarını dile getirdi.Topbaş, Somali başta olmak üzere, dünyanın birçok yerinde, iki lokma yemeği bulamayanlara dikkat çekti. Ayrıca Kadir Topbaş, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a yaptığı güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, herkese hayırlı Ramazanlar diledi.

İftar Sofralarını dolduran davetliler, İftar Topunun atılmasını beklerken, Meddah Memiş’in  masalar arasında dolaşarak, ramazan manileri söylemesi ve davetlilere esprili sorular yöneltmesi, iftar alanına ayrı bir renk kattı. Hasbahçe’deki Ramazan Etkinliklerinin duyurusu da yapılarak vatandaşlarımız Mesirere Alanına davet edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın da bulunduğu İftar Sofrasında, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Çakır, Kemal Çavuş, Mevlüt Öztekin ve Mustafa Oğuz Toktekin, Belediye Meclis Üyeleri Aysan Algan Hınçalan, Gültekin Erdem, Zikri Torlak, Metin Osmanoğlu, Ergun Keleş, Ali Güler ve Ömer Tüfekçi, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Akgül, Mahalle Başkanı Hamza Mutlu, Gürsel Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Boyraz, Birim Müdürleri, STK Temsilcileri, Kanaat Önderleri ve Mahalle sakinleri de yer aldılar.

Ramazan Etkinlikleri Alanındaki söyleşinin konuğu Yazar Mehmed Paksu, Peygamberimizin Örnek Ahlakını anlatarak kitaplarını imzaladı. Çocuk Eğlence Programı Animatör Sunucunun eşliğinde Ramazan Yarışmaları ve Çocuk Şarkılarıyla devam etti. Yine Orta Oyunu ve Meddah, izleyenlerin ilgi odağı oldu. Tren ve fayton gezileri, Kır Kahvesi sohbetleri, piknik keyfi vatandaşlarımızın vazgeçilmezleri arasında yerini korudu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153