banner171

Şehit askerin annesinin evi yürek dağladı

Şehit askerin annesinin evi yürek dağladı

Şehit askerin annesinin evi yürek dağladı
 

ORDU dün gece Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in şehit haberini aldı. Şehidin evine ancak 4 saatte ulaşıldı. Şehidin evi derme çatma bir kulübe gibiydi...

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in acı haberi Ordu'daki evine ancak 4 saatte ulaştı.

Şehidin evi Ordu'nun Akkuş ilçesindeydi. Yoğun kar yağışı sebebiyle mahalle tamamen kar altındaydı. Gece boyunca kar temizleme ekipleri çalıştı, yolu 4 saat sonra açabildi.

BURASI BİR ŞEHİT EVİ

Şehidin evine ulaşıldığında manzara üzücüydü. Şehidin ailesi ve eşi sıvası bile olmayan tuğlalı tek katlı bir evde yaşıyordu. Diyarbakır'da şehit düşen uzman çavuş Nuh Özdemir'in evi öyle derme çatmaydı ki odalar sıva yerine naylonlarla kaplanmıştı.

ordu-sehit-evijpg

HAMİLE EŞİ DE BU EVDE AİLESİYLE YAŞIYOR

Şehit Nuh Özdemir'in 60 yaşındaki annesi- babası, erkek kardeşi ile 5 aylık hamile olan eşi Leyla Özdemir de bu evde yaşıyor. Nuh Özdemir eşi hamile olduğu için onu yanında götürmemiş.

Şehidin 60 yaşındaki annesi Esme Özdemir, kendisine oğlunun şehit olduğu haberi verildikten sonra gözyaşlarına boğuldu. Oğlundan kalan çorabı elinden hiç düşürmeyen anne Özdemir, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

ordu-sehit-nuh-ozdemir-ve-esijpg

"HELAL PARAMI ALACAĞIM BEN GİDEYİM' DEDİ GİTTİ"

Şehidin evi yer yer 1 metreyi bulan karların arasında yer alıyor. Görevliler bile eve ulaşmakta büyük zorluk yaşadı. Şehidin evi ilçenin 36 kilometre uzağında bulunan Salman Mahallesi'nde yer alıyordu. Eve ancak 4 saat süren yol açma çalışmasının ardından varıldı.
Oğlunun şehit olmadan 4 gün önce helallik alarak evden ayrıldığını ve Diyarbakır'a döndüğünü, kendisine de giderken çoraplarını verdiğini belirten anne Esme Özdemir, ağıt yakarken, şöyle dedi:

"Çoraplarını bile bana bıraktı giderken, 'Hep izin alıyorlar yavrum, sen de al' dedim. Onu doya doya kucakladım. 'Anam hakkını helal et, ben gideyim' dedi. 'Bir hafta ertele' dedim. Gitti, duramadı. 4 oğlum vardı, 3 oğlum kaldı. Vatan sağolsun, ne diyeyim yavrum senin için. Şehit anaları ağlarken ben de ağlıyordum, onlarla yavrum. Ben de ağlayacak mışım datlu (tatlı) yavrum."

EŞİ 5 AYLIK HAMİLE

Oğlunun çoraplarını elinden hiç bırakmayan anne Esme Özdemir'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin kardeşi Erol Özdemir'de, "Ağabeyim yıllık izine gelmişti. 4 gün öncede görev yerine gitti. Pazar günü akşam operasyona gitti. Acı haberi aldık vatanımız sağolsun. Eşi hamileydi 5 aylık. Erkek çocuğu olacaktı, çok sevinmişti. Göreve gediyorum diye eşin götürmedi. Görev bitince yanına alacaktı ama olmadı. İzne beraber geldiler, göreve gidince yengemi götürmedi" dedi.

ordu-sehit-evi-nuh-ozdemirjpg

GERİYE ÇORABI VE EŞİYLE SON KEZ ÇEKİLDİĞİ SELFİE FOTOĞRAFI KALDI

Şehit Nuh Özdemir'in operasyona çıktığı Pazar günü saat 23.25'de facebook hesabından son olarak 'iyi geceler'' yazdığı da görüldü. Nuh Özdemir'den geriye ise annesine hatıra bıraktığı çorabı ile Ordu'dan ayrılırken eşi Leyla Özdemir ve yeğeni Emrullah Özdemir'le birlikte çektiği selfie fotoğrafı kaldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153