banner171

Şehit yakınları ve gazilerden Kılıçdaroğlu'na: Adaleti burada ara

Darbe girişimi sırasında Harp Akademileri'ndeki eylemlere ilişkin davayı takip eden gaziler, Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi: “Sokaklarda yürümekle adalet tecelli etmez. Adalet aramak istiyorsa adalet burada.”

Şehit yakınları ve gazilerden Kılıçdaroğlu'na: Adaleti burada ara
 FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyet ve eylemlere ilişkin dönemin Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 110’u tutuklu 1’i firari 116 sanığın yargılanmasına başlandı.
ADALETE GÜVENİYORUZ

Şehit yakınları ve gaziler de duruşmayı izlemek için Silivri’ye geldi. 15 Temmuz’da Tuzla Orhanlı gişelerinde açılan ateş sonucu sol kolunu kaybeden Üzeyir Civan “15 Temmuzun hesabını sormak adına buraya geldik, bize yaptıklarının hesabını soracağız. Bizler Türk adeletine güveniyoruz. Adaletin aranması gereken yerlerde adalet saraylarıdır, hakimlerin savcıların yanıdır, karşısı değildir” dedi.

SOKAKTA TECELLİ ETMEZ

“Sokaklara çıkmak, sokaklarda yürümekle adalet tecelli etmez” diyen Civan, “Bu ülkenin sırrını ifşa eden bir insanı savunma peşindesiniz. Bu tür insanı savunmak onun için yürümek, FETÖ’cüleri yanlarına alıp, bu ülke üzerinde emelleri olan insanları yanına alıp, terörist marşları söylemek Maalesef ki CHP’lilere yakışmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’a siyaset bulaştırmasın. 15 Temmuz’da bu ülkenin başında sayın Kılıçdaroğlu’da olsaydı bu ülkeye, bu bayrağa canımızı kanımızı vermek için seve seve yine sokaklara çıkardık” diye konuştu.

GAZİLERİ KULLANMASIN

Gazi Gürbüz Akın ise “Sayın Kılıçdaroğlu’na bir gazi olarak sesleniyorum sokaklarda arkasına terör örgütlerini alıp yürümesin. Adalet aramak istiyorsa adalet burada, vatan hainlerini savunmasın adaleti savunmak istiyorsa adalet burada. Bizlerin arkasında durmasını istiyorum. Kılıçdaroğlu ‘Yürüyüşe gaziler katılım sağladı’ diyor. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bizleri kullanmasınlar” ifadelerini kullandı.

BİZ MAHKEMEDE ARIYORUZ

Gazi Recep Safi, “Sayın Kılıçdaroğlu gibi Ankara’dan İstanbul’a yürüyerek adalet aramıyorum. Adaleti mahkemelerde arıyorum. Kılıçdaroğluna’da tavsiye ederim. Yürüyerek adalet aranmaz. Adaleti mahkemelerde araman gerekiyor” dedi.

Cezaları idam olmalı

15 Temmuz’da havalimanında gazi olan Mücahit Danışman “Allah göstermesin bu darbe gerçekleşmiş olsaydı iç savaşa sürükleneceğimizi biliyorduk. Cumhurbaşkanımıza bir şey olsaydı bizim için herşey bitmişti. Cumhurbaşkanımız bizi gerçekten bizi temsil ettiği için sokaklara çıktık. Adaletin tecelli etmesi için zalimlerin cezalandırılması gerekiyor. Bana göre bu ceza idamdır” diye konuştu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gazi olan İlyas Havuşoğlu ise “Köprü gazisiyim, o gece vatan için millet için çıktık sokaklara, sayın Kılıçdaroğlu gibi adaleti yollarda aramadık. Biz Cumhurbaşkanımızın çoluğumuzun çocuğumuzun geleceği için sokaklara çıktık. Allah göstermesin eğer onlar bu işi başarmış olsalardı şimdi biz vatan hani ilan edilirdik” dedi. (Yeni Şafak)

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153