banner171

Şehitlerin isimleri

13 şehit askerden birinin Uzman Çavuş Mustafa Güney (25) olduğu belirlendi. 1 yıl önce evlenen ve eşi hamile olan, 7 kardeşli Mustafa Güney’in ölüm haberi, Adana’nın Celemli Beldesi’ndeki baba ocağını yasa boğdu.

Şehitlerin isimleri

13 şehit askerden birinin Uzman Çavuş Mustafa Güney (25) olduğu belirlendi. 1 yıl önce evlenen ve eşi hamile olan, 7 kardeşli Mustafa Güney’in ölüm haberi, Adana’nın Celemli Beldesi’ndeki baba ocağını yasa boğdu.

İnegöllü şehidin evine ateş düştü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Er Aykut Delimehmetoğlu'nun, Bursa'nın İnegöl ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

İnegöl Jandarma Bölük Komutanlığı'ndan bir heyet, beraberindesağlıkekipleri ile birlikte Aykut Delimehmetoğlu'nun İnegöl Süleymaniye Mahallesi'nde oturan ailesine acı haberi verdi. 5 aylık asker olan Delimehmetoğlu'nun 2 ay önce dağıtımının Diyarbakır'daki pusuya düşürülen birliğe çıktığı belirtildi. Baba Beytullah Delimehmetoğlu ve ailesi, çocuklarının şehit haberiyle yıkıldı. Acı haberi duyan yakınları şehit evine taziye ziyaretinde bulundu.

Acı haberi alan anne fenalaştı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu'nun (26) evine ateş düştü. Oğlunun şehit olduğunu öğrenmesi üzerine fenalaşan anne ambulasla hastaneye kaldırıldı.

Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak şehitlerden birinin 26 yaşındaki Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu olduğu bilgisi kısa sürede baba ocağına ulaştı. 1 buçuk yıllık evli olan Aksu'nun 6 aylık çocuğunun olduğu öğrenildi. Şehit uzman çavuşun İnönü Mahallesi'nde oturan abisi Nizamettin Aksu'ya ulaşan haber sonrası Çayırlı İlçesi Yazıkaya Köyü'ndeki Şükran Aksu ve yakınları da oğlunun evine geldi.

Fahrettin Aksu'nun şehit olup olmadığı konusunda uzun süre bilgi alamayan yakınları, Diyarbakır'dan gelen telefon üzerine yıkıldı. Şehidin annesi Şükran Aksu rahatsızlanınca eve çağırılan bir ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tek evladının şehit olduğunu öğrenince...

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında arazi taraması sırasındaterörörgütü PKK tarafından kurulan pusuda şehit olan 13 askerden 24 yaşındaki Er Ufuk Başarı'nın baba ocağı Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı Başköy Beldesi'ne ateş düştü. Doğanhisar Garnizon Komutanlığı'na bağlı askeri heyet şehit er Başarı'nın baba evine giderek acı haberi verdi. Oğlunun şehit olduğunu duyan 1 çocuk babası 60 yaşındaki İsa Başarı ve eşi sinir krizi geçirdi. Şehit Başarı'nın Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olduğu ve okulu nedeniyle tecilli olarak vatani görevini yerine getirdiği öğrenildi.

CİHAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153