banner171

Şemsiyeleri hazırlayın! Meteoroloji'den İstanbul dahil 44 kent için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre; İstanbul ve Ankara'nın da aralarında olduğu 44 ilde sağanak yağış bekleniyor. Şiddetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Öte yandan MeteoUyarı sisteminde 11 il için sarı kodlu uyarı verildi. Yağışların yer yer 100 kilogramı bulacağı belirtildi.

Şemsiyeleri hazırlayın! Meteoroloji'den İstanbul dahil 44 kent için sağanak uyarısı

Sağanak yağış beklenen iller şu şekilde:

Ardahan, Artvin, Rize, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Samsun, Amasya, Çorum, Kilis, Hatay, Osmaniye, Adana, Sinop, Yozgat, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Ankara, Bolu, Zonguldak, Düzce, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kocaeli, Yalova, Bursa, Kütahya, Uşak, İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul.

METREKAREYE 100 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞEBİLİR

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz'deki 11 ilimiz için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sinop, Samsun, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun yer aldığı uyarıda yağışların yer yer 100 kilogramı bulacağı belirtilirken vatandaşların sel, su baskını ve heyelana karşı dikkatli olmaları istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153