banner171

Sevindiren haber! Fiyatlar aşırı şekilde düşecek

Rusya’ya satılamayan yaş sebze ve meyve ürünlerinin iç piyasaya gireceği ve, bu ürünlerin fiyatların aşırı şekilde düşüreceği öne sürüldü.

Sevindiren haber! Fiyatlar aşırı şekilde düşecek
 Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, Rusya’ya satılamayan yaş sebze ve meyve ürünlerinin büyük ölçüde iç piyasaya gireceğini belirterek, bu ürünlerin iç piyasaya girmesinin de fiyatların aşırı şekilde düşmesine neden olacağını söyledi.
Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından, tarımsal öğretimin 170. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde “Rusya Krizinin Türkiye ve Antalya Tarımına Etkileri” konulu konferansta konuşan Yılmaz, şöyle devam etti:
 
“Fiyat düştü diye daha çok domates yemeyeceğiz. Tüketeceğimiz bir sınır var. Fiyatı yükseldi diye de bazı ürünleri tüketmekten vazgeçmiyoruz. Rusya’ya satılamayan ürünler büyük ölçüde iç piyasaya girecek. İç piyasaya girmesi de fiyatların aşırı şekilde düşmesine neden olacak.”
 
Yılmaz, sorunun çözümü için yakın vadede alternatif pazarlara bakılması ve üreticinin desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153