banner171

SİZDEN GELENLER...

Sizden gelenlerden bir okuyucu mektubu , yorumsuz bir şeklide yayınlıyor ve yetkililerden açıklama bekliyoruz.

SİZDEN GELENLER...
Sizden gelenlerden bir okuyucu mektubu , yorumsuz bir şeklide yayınlıyor ve yetkililerden açıklama bekliyoruz.


Merhaba,
 
GOP - Kucukkoy'de yasanan toplu ulasim sorunu ile ilgili defalarca IETT ile yazismalarim oldu.
Her yazisma sonunda arac yetersizligi gerekce gosterilerek ve mevcut arac ve hatlarin yeterli oldugu  yaniti ile geri dönüldü.
 
Ancak yakin zamanda 36L hattinin Avrupa Konutlari - TEM - LEVENT - MECIDIYEKOY guzergahi ile hizmet vermeye basladigini gordum.
 
1. Bu Hat sadece Avrupa Konutlari TEM yolcusu dusunulerek hizmete konulmus. Avrupa konutlarindan hemen sonra TEM'e cikiyor ve Seyrantepeye kadar durak bulunmuyor. IETT'nin hat koyma anlayisinin tamamen disinda bir uygulama...

2. Acikcasi boyle bir hattin bu bolgeden TEM-LEVENT yolu ile konulmus olmasi aslında kesinlikle gerekli. Ancak belli bir zumreye hizmet edecek sekilde adeta ÖZEL SERVİS gibi bir hat olusturulmasi adaletli bir uygulama degil.

3. Kucukkoy'e yillardir benzer bir hat talebi oldugunda hemen Kucukkoy'den gecmekte olan 49G Yunus Emre Mah- Şişli otobüsünün zaten hizmet vermekte olduğunu öne sürülerek hatta gereksinim olmadığı cevabı dönülüyor. Ancak Avrupa Konutları TEM'den 49 numaralı hat da Şişli yönüne zaten çalışıyor. Adaletsiz bir uygulamanin varligi buradan kolayca ortaya cikiyor.
 
4. Bolgede en buyuk semt olan Kucukkoy yillardir ulasim sorunu ile mücadele ederken faaliyete geceli henuz 2 yıl olan Avrupa Konutları TEM'e bu sekilde bir ayricalik taninmasi kafalarda soru isareti birakiyor.
 
IETT'nin halka hizmet etmesi için Avrupa Konutlari gibi "KAYMAK TABAKA" bir kitleden mi talep gelmesi bekleniyor? Bu hattin sadece belli bir kitleye hizmet etmesi ve adeta özel servis gibi calismasi buyuk bir haksizliktir. IETT halkin tamaminin vergileri ile halka hizmet amaciyla calisan bir kurum olmalidir. Yanlis ve islevsiz konulan hatlardan dolayi, halk ozel arac almaya tesvik edilmektedir, sonrasinda ise trafik sorunu cozulmeye calisiliyor. Oncelikle kolay ulasim icin dogru ve islevli hatlara ihtiyac bulunuyor.
 
Sizden ricam bu konuyu kısa da olsa dile getirmeniz. Bu cifte standarta bir an once son verilmesi gerekmektedir.
 
Teşekkür Ederim
 
F.Demir


Not: Yetkililerden bir açıklama beklediğimizi belirtir ve gelen açıklamayı sizinle paylaşacağımızı belirtiriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153