banner171

Şok iddia! Beşiktaş'ın şikesi de belgeli!

Şok iddia! Beşiktaş'ın şikesi de belgeli!

Şok iddia! Beşiktaş'ın şikesi de belgeli!

Taraf'tan Mehmet Baransu'nun haberine göre; Şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk, soruşturma dosyasını Türkiye Futbol Federasyonu'yla paylaşmayacak.

Bunun nedeni ise federasyonda görevli bir ismin şike soruşturmasına dahil olması. Soruşturma dosyasındaki ses kayıtlarında, teknik takibe takılan bu kişinin hem şike iddialarında hem de hakem atamasında ismi geçiyor.
 
Egemenoğlu da şüpheli
Hatırlanacağı gibi geçen hafta şike operasyonunun başlaması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yanında TFF Başkan Yardımcısı Lütfi Arıboğan, Göksel Gümüşdağ ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi  Yunus Egemenoğlu'yla birlikte savcı Berk'i ziyaret etmiş ve adliyenin terasında savcıdan bilgi almışlardı.

İşte bu ziyaretteki isimlerden, TFF Yönetim Kurulu Üyesi  Yunus Egemenoğlu, şike soruşturmasında şüpheli konumda. Egemenoğlu'nun da önümüzdeki günlerde şüpheli olarak hem polise hem de savcılığa ifade vermesi bekleniyor.
 
Banka hesapları incelenecek
Savcı Berk'in soruşturma dosyasını paylaşmama kararı, Fenerbahçe, Sivas, Eskişehir'in ardından dün de soruşturmaya  Beşiktaş ve Trabzonspor'un eklenmesi, gözleri artık Futbol Federasyonu'na çevirecek. Federasyonun bu kulüplerle ilgili nasıl bir karar vereceği önümüzdeki günlerin tartışmalı konusu olacak. Şike soruşturmasının genişleyeceği belirtiliyor.

Şike soruşturmasında bazı maçlarda paranın çıkış ve alındığı adres tesbit edilmesine rağmen, soruşturmada ismi geçen bazı futbolcuların parayı aldığına dair görüntü ve teknik takipten elde edilen bilgi yok. Savcılık bu amaçla ismi gizli tutulan bazı futbolcuların HTS yani telefon trafiğine bakacak. Soruşturmada ismi geçen kişilerin tüm banka hesapları da incelemeye alınacak.
 
Şener'in telefon görüşmeleri
Şike soruşturmasındaki ikinci dalgada dün Trabzonspor'un Başkanı Sadri Şener'in gözaltına alınması gözleri Trabzonspor'un durumuna ve iddialara çevirdi. Soruşturmayı yürüten yetkililerden alınan bilgilere göre savcılık, Şener'in teknik takibe takılan iki ayrı telefon konuşmasından şüpheleniyor. Şener'in konuşmasından şike ve teşvik verildiği yönünde şüphesi olan savcılık, Şener'in bilgisine başvuracak ve teknik takibe takılan görüşmeleri kendisine soracak.

Trabzonspor için asıl sıkıntılı durum ise Asbaşkan Nevzat Şakar'ın şike ve teşvik girişiminde bulunduğu söylenen iki ayrı görüşmesinin teknik takibe yakalanması.
 
Demirören de çağrılacak
Dün ifade için emniyete çağrılan  Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı'nın da teşvik ve şike girişiminde bulunduğu, bu girişimden bazılarından da sonuç aldığı soruşturmayı yürüten birimler tarafından belirtiliyor. Adalı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi futbolcusu  İbrahim Akın'a, yaptığı şike teklifi ve ardından paranın bir kısmının teslim edilmesi de belgelenmiş durumda. Soruşturmayı yürüten makamlara göre,  Beşiktaş'ın da durumu zor.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de Adalı'nın teknik takibe takılan görüşmeleriyle ilgili bilgisine başvurulmak üzere polis ve savcılığa önümüzdeki günlerde çağrılacak. Demirören şimdilik şüpheli değil.

TOPLUMSAL HAFIZA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153