banner171

Son dakika 15 Temmuz 2017 resmi tatil mi? 15 Temmuz anma programı

Son dakika 15 Temmuz 2017 resmi tatil mi? 15 Temmuz anma programı

Son dakika 15 Temmuz 2017 resmi tatil mi? 15 Temmuz anma programı
 FETÖ'nün hain darbe girişimi günü olan 15 Temmuz 'Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü' olarak resmi tatil ilan edildi. Peki 15 Temmuz 2017 hangi güne geliyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü olarak ilan edildi. 15 Temmuz 2017 resmi tatili cumartesi gününe denk geliyor. 15 Temmuz'a sayılı günler kala, anma etkinliklerinin programı belli oldu. 81 il ve yurtdışında, 11 Temmuz günü başlayacak etkinlikler 16 Temmuz sabahı sona erecek.
2017 yılı itibariyle 15 Temmuz ne zaman? Hafta içine mi hafta sonuna mı denk geliyor? 'Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü' olarak kabul edilen 15 Temmuz resmi tatil mi olacak? Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da yapılacak anma etkinliklerinin programı belli oldu.11 Temmuz'da başlayacak etkinlikler 16 Temmuz sabahı sona erecek. Edinilen bilgilere göre, etkinlikler, darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin mezarlarının ziyaret edilmesiyle başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a kadar devlet protokolü kabir ziyaretleri yapacak. İstanbul'da 15 Temmuz konulu sempozyum düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde anma programı gerçekleştirilecek. 


15 TEMMUZ 2017 NE ZAMAN? RESMİ TATİL Mİ?

 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü bu sene 15 Temmuz 2017 resmi tatili cumartesi gününe denk geliyor. Resmi tatil olarak belirlenen 15 Temmuz hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle haftalık izinden sayılacak. Bugüne özel törenlere düzenlenecek ve şehit aileleri ziyaret edilecek.

15 Temmuz'un yıl dönümünde meydanlar yeniden dolup taşacak

Terör örgütü FETÖ'nün işi TBMM'yi bombalamaya kadar götürdüğü hain darbe girişiminin yıldönümüne yaklaşık bir ay kalırken Ak Parti ve hükümet anma hazırlıklarına başladı. 15 Temmuz'u anma etkinliklerinin bir hafta sürmesi, demokrasi nöbetleri tutulması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunlardan birine katılması planlanıyor. Türkiye'nin büyük şehirlerinin üstünde savaş uçaklarının uçtuğu, TSK içindeki hain FETÖ yapılanmasının mensuplarının sokaklarda vatandaşların üzerine tanklarla yürüyüp ateş ettiği 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü gerek Meclis, gerekse Türkiye'nin dört bir yanında yapılan etkinlikler ile anılacak. Tatile girecek TBMM 15 Temmuz günü özel gündemle toplanacak. Liderler ya da parti temsilcileri yapacakları konuşmalarla bir kez daha demokrasiye sahip çıkacak.

KÜLLİYE'DE ANMA PROGRAMI

İstanbul'da 15 Temmuz konulu sempozyum düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde anma programı gerçekleştirilecek. 

SEMBOL MEKANLARDA ETKİNLİK

15 Temmuz'un sembol mekanları, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Kahramankazan ilçesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otel ve Atatürk Havalimanı’nında özel etkinlikler düzenlenecek.

MECLİS'TE ÖZEL OTURUM

Anma etkinliklerinin en yoğun yaşandığı gün 15 Temmuz olacak. Meclis Genel Kurulu, saat 13.00'te özel gündemle toplanacak. Anma etkinliklerinde ikinci durak akşam saatlerinde İstanbul olacak.

ERDOĞAN KÖPRÜDEKİ YÜRÜYÜŞE KATILACAK

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirilecek...
15 Temmuz Anıtı açılacak ve Cumhurbaşkanı, halka hitap edecek.

MECLİS'TE VATANDAŞLARLA BULUŞMA

15 Temmuz’u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 01.00’de devletin zirvesi vatandaşlarla bu defa Ankara’da, Meclis'te bir araya gelecek. Meclis'e ilk bombanın atıldığı saat olan 02:37’de cumhurbaşkanı erdoğan bir konuşma yapacak. 15 Temmuz anma etkinlikleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sona erecek..

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153