banner171

Süleyman Soylu, Trabzon’a bakan olarak döndü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Süleyman Soylu, Trabzon’a Bakan olarak ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Süleyman Soylu, Trabzon’a bakan olarak döndü
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, beraberindeki Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. 
Ziyarette Bakan Soylu’yu üstlenmiş olduğu görev nedeniyle Trabzon halkı adına tebrik eden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri olma yolunda Soylu’nun ciddi katkılarını göreceğini ifade etti. Trabzon’un son yapılan araştırmada Türkiye’nin en yaşanılabilir ili olduğunun tespit edildiğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “2016 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyemizin 408 trilyon, Su ve Kanalizasyon İdaremizin ise 233 trilyon bütçesi var. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve sizlerinde destekleriyle Trabzon’umuzda ciddi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında Trabzon il genelinde 60 trilyonluk asfalt yol yapımı, 20 trilyonluk beton yol yapımı gerçekleştirmiştir ve halen asfalt yol yapımına devam etmekteyiz. 2016 yılında ise hedefimiz 100 trilyonluk yol yapımıdır. Halkımızın çalışmalarımızı gördükçe bizlere verdikleri destekten huzur duyduklarını, mutlu olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim” diye konuştu.
Bakan Soylu’ya 6360 sayılı yasada yapılacak değişikliklerden ötürü taleplerini de aktaran Başkan Gümrükçüoğlu, “6360 sayılı yasada bazı çalışmalarınız olduğunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak bunun en önemli yürütücülerinden biri olduğunuzu bilerek maliye paylarının belediyelere alan ve nüfusa göre dağıtılmasının yol ağı 20 bin km olan Trabzon’umuzunda ciddi sıkıntılara yol açtığını bilgilerinize arz etmek istiyoruz. Yeni yapılacak düzenlemede nüfus ve alan kriter olarak alınsın ama gelişmişlik endeksi, engebeli topografya ve yol ağı mutlaka çok önemli kriterler olarak ele alınsın” ifadelerini kullandı.

 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise ziyarette yaptığı değerlendirmede Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaz ciddi çalışmalar yaptığını ifade etti. Bu çalışmalara sahada bizzat şahit olduklarını kaydeden Bakan Soylu, “Büyükşehir Belediye yasası Türkiye’de bir devrimdir. Bunun ne ifade ettiği ilerleyen yıllarda çok daha iyi anlaşılacaktır. Şehrimizin en temel sorunları yol ağlarıdır. Biz bunu biliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin bu konuda imkânlarının da üzerine çıkarak fedakârca yaptıkları çalışmaları görüyoruz. Bunun ilerleyen yıllarda çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Belediyelerimizin, yerel yönetimlerimizin sonuna kadar desteklenmesi görevimizdir. İnşallah hizmete yönelik bütçeleri rahatlatmak için gayret içinde olacağımızı söylüyorum. Trabzon’un elde ettiği en yaşanılabilir şehir ünvanını uzun süreler korumak ve Trabzon’u daha da iyi noktalara taşımak bizlerin görevidir ve temel hedefimizdir. Trabzon’un en yaşanılabilir şehir olduğunun objektif kriterlerce tespit edilmesi bizim için hem onur vesilesidir hem de aynı zamanda sorumluluk vesilesidir” şeklinde konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Bakan Soylu’ya ziyaretin anısına Fatih Sultan Mehmet’in tuğrasını hediye etti. 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153