banner171

Suriyelilerle ilgili önemli gelişme İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu

Suriyelilerle ilgili önemli gelişme İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu

Suriyelilerle ilgili önemli gelişme İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu
 İÇİŞLERİ Bakanı Sayın Süleyman Soylu,  "İstisnaların dışında İstanbul'da Suriyeli kaydı almıyoruz. Suriyeli kaydına İstanbul kapalıdır" dedi.

İÇİŞLERİ Bakanı Sayın Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nce İstanbul'da düzenlenen Göç Değerlendirme Toplantısı'ndaki konuştu.
Yakalanan düzensiz göçmen sayısı yüzde 572 oranında arttı

Soylu, "Bugün ülkemizde 3,6 milyonu geçici koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4,9 milyon yabancı insan bulunmaktadır. İstanbul'daki kayıtlı Suriyeli sayısı 546 bin 296'dır. Bunlar elbette ki büyük rakamlardır ancak Türkiye, devlet olarak bunu yönetme kabiliyetine sahiptir ve buna ilişkin önemli bir gayretin içindedir. Burada asıl sorun, düzensiz göçün önlenmesidir. Gerek Orta Doğu'dan gerekse Afrika üzerinden gelip Avrupa'ya geçmek için çok ciddi bir düzensiz göç baskısı var ve bu giderek artmaktadır" dedi.

"Öncelikli hedefimiz, özellikle büyükşehirlerimizde, İstanbul'da düzensiz göçmenler konusuna eğilmek olacaktır" diyen Soylu, "Yani hiç kimse kayıtsız kuyutsuz ortalıkta gezinemeyecektir. Kaçak göçmen çalıştırma, kaçak işportacılık gibi faaliyetlere müsaade edilmeyecektir. Keza gettolaşmanın da önüne geçilmeye çalışılacaktır. Kaçak göçmen olarak gelip de mahallelerde dükkan kiralayıp 20 kişinin bir dükkanda gecelediği durumlar kamu düzeni açısından kabul edilemez. Özellikle iş yeri, fabrika sahiplerine sesleniyorum. Kaçak adam çalıştırıyorsunuz, onları fabrikalarda yatırıyorsunuz, sonra da yangında bedeli de yanarak, o kaçak göçmenler ödüyor. Buna da müsaade etmemiz mümkün değildir. 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2019, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153