banner171

Tabutlardan barikat kurmuşlar

Sur'daki operasyonlar hız kesmeden sürüyor.

Tabutlardan barikat kurmuşlar
 Söz konusu mahallelerin büyük bölümü teröristlerden arındırıldı. İlçede ev, iş yeri, cami ve okullardaki tahribat terörist yaşananların şiddetini gözler önüne serdi. Güvenlik güçleri teröristlerden arındırılan mahallelerde tespit ettikleri terör örgütü üyelerince tuzaklanan patlayıcıları imha ediyor. Terör örgütü üyelerinin Fatihpaşa Camii girişine kurdukları barikatlarda tabutları kullanması ise dikkati çekti.


Sur'da 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polismemurları Ahmet Çiftaslan ve  

Adem Erdur'un şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam edilen Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğunlaşan operasyonlarda, söz konusu mahallelerin büyük bölümü teröristlerden arındırıldı. Jandarma ve polis ekiplerince 50 günü aşkın zamandır yürütülen operasyonlara kadın askerler de destek veriyor.



Terörist saldırılar ev, iş yeri, cami ve okulları kullanılamaz hale getirdi AA ekibi, terörist saldırıların ilçede oluşturduğu tahribatı görüntüledi.



Çok sayıda ev ve iş yerinin tahrip olduğu saldırılarda cami ile okulların büyük bölümünün kullanılamaz hale geldiği görülürken, teröristlerin tuzakladığı patlayıcıları infilak etmesi sonucu yıkılan yapılar, saldırıların şiddetini gözler önüne serdi.

 Nusaybin'de polis servis aracının geçişi sırasında patlama
Vatandaşların güvenlik gerekçesiyle terk etmek zorunda kaldığı evleri kullanan teröristlerin, duvarlarını deldikleri evleri kaçmak için geçit olarak

kullandığı tespit edildi.

Teröristlerden temizlenen mahallelerde teröristlerce kurulan barikatlar güvenlik güçlerince iş makinelerinin yardımı ile kaldırılırken, hendekler de kapatılıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 00:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153