banner171

Tahliye oyunu bozuldu

Paralel'in toplu tahliye tezgahı tutmadı... Yetkisiz Hakim Başer, 75 Paralelci için tahliye kararı verdi. Ancak, yetkili mahkeme ve savcılıktan tokat gibi bir cevap geldi: Bu işlemler hukuksuzdur

Tahliye oyunu bozuldu
 Paralel Yapı'nın hile yöntemiyle aralarında Hidayet Karaca ve Ali Fuat Yılmazer gibi polis müdürlerinin de bulunduğu 75 kişiyi tahliye etme girişimine, yargı izin vermedi. Hakim Mustafa Başer'in 75 kişi için aldığı tahliye kararı, yetkili mahkeme ve başsavcılık tarafından 'yok' hükmünde kabul edildi. Paralel Yapı'nın toplu tahliye oyunu aralarında Hidayet Karaca ve tutuklu polis müdürlerinin de olduğu şüphelilerin avukatlarının İstanbul Adliyesi'nde görevli 10 sulh ceza hakiminin reddi ile tutuklu tüm şüphelilerin tahliyesine ilişkin talepleri ile sahneye konuldu. 29 Asliye Ceza Mahkemesi yetkisiz olduğu halde Paralel yapı soruşturmaları kapsamında tutuklanan şüphelilerin, İstanbul Adliyesi'nde görevli 10 Sulh Ceza Hakimini reddettiklerine ilişkin başvurularını kabul etti. Yetkili olmayan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik tartışmalı kararla İstanbul Adliyesi'nde görevli 10 Sulh Ceza Hakimi'nin bu şüphelilerin dosyalarına bakamayacaklarına karar verdi. Sadece muhabere nöbeti tutması gereken Özçelik'in bu kararı hukukçular tarafından skandal olarak değerlendirildi. 
TAHLİYE TALEBİ ARKADAŞA... 
Reddi hakim ve tahliye taleplerine ilişkin karar vermeye yetkisi olmamasına rağmen 10. Sulh Ceza hakiminin reddine karar veren hakim Özçelik, tahliyelere ilişkin dilekçeleri de karar vermesi için yine yetkisi olmayan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'e gönderdi. Özcelik'le yakın mesai arkdaşı olan Mustafa Başer de büyük bir skandala imza atarak, 75 Paralelci için tahliye kararı verdi. 

YARGIDAN TOKAT GİBİ CEVAP 
Ancak böylesine yetkisiz ve hukuksuz bir karar beklendiği için Nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce, başka mahkeme tarafından verilebilecek kararın yetkisiz olacağı ve bu nedenle böyle bir kararın yerine getirilmemesi için Silivri Cezaevi Müdürlüğü ve bağlı bulunduğu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verildi. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisiz ve hukuksuz olarak verilen kararın yerine getirilmemesi için UYAP'ı kullanıma kapattığı bildirildi. Böylece hafta sonu akşam saatlerinde yetkisiz mahkeme tarafından hukuka aykırı olarak verilen Paralel tahliye kararının yerine getirilmesinin önüne geçildi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2015, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153