banner171

Taner Yıldız'dan sert açıklamalar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldığı Enerji Toplantısı'nda çok sert açıklamalarda bulundu.

Taner Yıldız'dan sert açıklamalar
 31 Temmuz Cuma günü, Hakkari-Çukurca karayolunun 40'ıncı kilometresinde bulunan Şine köprüsü yakınlarına gelen bir grup PKK'lı, elektrik direklerini devirip, hendek kazarak yolu ulaşıma kapatmıştı. Yaklaşık 5 saat boyunca Çukurca ve Hakkari yönünden gelen araçları durdurararak kimlik kontrolu yapan ve geçişlere izin vermeyen PKK'lı grup, resmi plakalı oldukları belirtilen 2 aracı da ateşe vererek yakmıştı.
Bölgede devrilen direkler yüzünden Çukurca ilçesi ve bağlı köylere dünden beri elektrik verilememişti ve yollar ulaşıma kapanmıştı.

Enerji Bakanı Yıldız geçtiğimiz günlerde yapılan bu saldırılarla ile ilgili konuştu. Bakanın konuşmasında yer yer sesinin yükseldiği gözlerden kaçmadı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Enerji Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Rus gazına yapılan indirimin detaylarını aktardı.

İşte Bakan'ın açıklamaları şöyle;

-15 milyar 750 milyon metreküplük talebimizi ortaya koyduk.  

-PKK'nın yaptıkları devlete zarar vermekle kalmayıp oradaki Kürt kardeşlerimizin  o bölgede kimler yaşıyorsa onlara götürülen hizmetler olduğunu söyledim. Enerji kesintisi yapıldığında o direği devirenin PKK olduğunu herkes biliyor. Kürtçülük adına yaptıklarını savunuyorlar ama Kürtlere yapılan hizmeti kısıtlıyorlar. Hem devireceksiniz hem de Kürtlerin hakkını savunduğunuzu iddia edeceksiniz. 

-Barzani'nin çıkışı üzerine biz yapmadık dediller, ama tespit ettik ki onlar yapmışlar.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2015, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153