banner171

TBB'den adli yıl açılış töreni açıklaması

TBB: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak adli yıl açılış törenine katılmayacağız.

TBB'den adli yıl açılış töreni açıklaması
 Türkiye Barolar Birliği (TBB), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılması planlanan adli yıl açılış törenine katılmama kararı aldı. 
T24'e konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 21 Ağustos'ta TBB'nin internet sitesinden yayımladığı basın açıklamasında kuvvetleri ayrılığı ilkesini pekiştirecek bir yer seçilirse adli yıl açılışına katılacaklarını, aksi durumda programda yer almayacaklarını ifade ettiklerini söyledi. Feyzioğlu, '21 Ağustos'ta yaptığımız açıklamada da çok netti, kuvvetler ayrılığı ilkesinin tersine, kuvvetler birliği algısı yaratacak bir toplantıya katılmayacağız. Bize ilk bildirilen yer bir oteldi' dedi. 

1 Eylül'de yapılması planan tören için Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, “Bu adli yıl açılışında önceki yıllardan farklı olarak birlik ve beraberliğimizin göstergesi olarak Sayın Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, savunmayı temsilen konuşma yapacak. Yargı adına Yargıtay Birinci Başkanı olarak ben, devlet adına da Cumhuriyetimizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanı konuşma yapacaklar” demişti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153