banner171

Trabzonlular, 4. Trabzon Dernekler Federasyonu İftar Yemeğinde Buluştu

Her yıl ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) iftar yemeği bu yıl 4. Kez İstanbul’da yaşayan Trabzonluları aynı sofrada buluşturdu.

Trabzonlular, 4. Trabzon Dernekler Federasyonu İftar Yemeğinde Buluştu
 Her yıl ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) iftar yemeği bu yıl 4. Kez İstanbul'da yaşayan Trabzonluları aynı sofrada buluşturdu.
Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun (TDF) düzenlediği 4.iftar yemeği yaklaşık bin kadar Trabzonlu hemşeriyi Yenibosna Spor Kulübü Sosyal Tesislerinde bir araya getirdi. İftar yemeğine TDF Genel Başkanı Mustafa Demir, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Trabzon Spor Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Kahyaoğlu, eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, eski Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, TDF Kadın Kolları Başkanı Asuman Durmuşoğlu, Basın İlan Kurumu Mali İşler Müdürü Furkan Demircioğlu, sanatçı Hülya Polat ve çok sayıda dernek yöneticisi katıldı.

"KUTAMALARI BİZDEN SONRAKİ NESİL DEVAM ETTİRECEK"

Düğünler ve cenazeler de bir araya gelindiğini ama iftar sofrasında bir arada olmanın daha önemli olduğunun altını çizen Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) Başkanı Mustafa Demir, "Biz Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) olarak yılda iki kez kutlama yapmaktayız. Feshane de Şubat ayı içerisinde Trabzon'un kurtuluşu ve Ekim ayında Trabzon'un fethini kutlamaktayız. Kurtuluş günü kutlamalarımızda derneklerimiz, Fetih kutlamaları programımızda ise belediyeler ve valilik yer alıyor. Bu kutlamaları geleneksel olarak bizden sonraki nesil devam ettirecek. Almanya Trabzon Dernekleri Federasyonu ile yaptığımız görüşmelerde Almanya'da Trabzon tanıtım günleri yapmaya karar verdik. Hedefimiz Amerika'daki Türk yürüyüşüne Trabzon Federasyonu gençleri katılması" dedi.

"GÖREV ALMAK İSTEYEN BAYANLAR FEDERASYONA GELSİN"

İlk defa federasyona iki bayan yönetici aldıklarını dile getiren Demir, "Biz Trabzonlular daha çok ataerkil alışkanlığı içerisindeyiz. Böylece yönetime aldığımız bayanlar ile bu anlayışı kırıyoruz. Derneklerimizde görev almak isteyen bayanlar varsa federasyonumuza göndersin, Kadın kollarımızda çalışmaya başlasınlar. Artık kadınlarda söz sahibidir kadınlarında yeri var dernek ve federasyonlarda "dedi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 04:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153