banner171

Trump ve Kim görüşecek

ABD Bakanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un mayıs ayında görüşecek.

Trump ve Kim görüşecek
 Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim'in görüşme daveti kabul ettiği ve mayıs ayında görüşecekleri belirtildi.
Nükleer silah çalışmalarında bir türlü ortak noktayı bulamayan iki liderin görüşmesi bu konu üzerine olacak. Son dönemde birbirlerini tehdit etmeyi bırakan Kuzey Kore ve ABD liderleri, mayıs ayında masaya oturacak.

TRUMP MEKTUBA OLUMLU CEVAP VERDİ
Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-Yong, ABD'li yetkililerle görüşmesinin ardından Beyaz Saray'da basın açıklaması yaptı.

Kuzey Kore lideri Kim'in Trump'a gönderdiği ve içinde ABD Başkanı ile en kısa sürede görüşme beklentisinin de yer aldığı bir mektuptan bahseden Chung, "Başkan Trump, kalıcı bir şekilde (Kore Yarımadası'nın) nükleerden arındırılması amacına ulaşmak için mayıs ayında Kim Jong-un ile görüşeceğini söyledi." ifadesini kullandı.

"KİM FÜZE DENEMESİ YAPMAYACAK"
Chung, "Kim ayrıca Kuzey Kore'nin bundan sonra herhangi bir nükleer veya balistik füze denemesi yapmaktan kaçınacağı vaadinde bulundu. Ayrıca ABD ile Güney Kore arasındaki rutin askeri tatbikatların sürmesi gerektiğini anladığını belirtti." değerlendirmesini yaptı.

Güney Koreli yetkili ayrıca, bu adımlarla iki ülke arasında barışçıl bir çözüm bulunması umutlarının daha da güçlendiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153