banner171

Türk uçakları Kandil'e bomba yağdırdı

Türk savaş uçakları Kuzey Irak'taki Kandil ve Zap bölgesinde yer alan PKK hedeflerini vurdu

Türk uçakları Kandil'e bomba yağdırdı

Türk savaş uçakları, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ın Kandil ve Zap bölgesindeki kamplarına dün gece hava operasyonu düzenledi.

Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı ve Malatya Erhaç Hava Üssü’nden kalkan F-16’lar ile F-104 savaş uçaklarının da verdiği destekle operasyona 15 savaş uçağı katıldı. Jetler düzenlenen operasyonun ardından Türkiye'ye döndü.

PKK'ya yakın internet siteleri uçakların başta Kandil Dağı olmak üzere, Türkiye-İran sınırındaki Hinere, Türkiye sınırına yakın olan Zap, Hakurk kamplarını bombaladığını duyurdu. Ancak, resmi makamlar henüz PKK kamplarının bombalandığını doğrulamadı.

ŞEHİTLERİN ARDINDAN HAREKETLİ SAATLER

Dün öğleden sonra başlayan haraketlilik akşam saat 20.30 sıralarında en üst seviyeye ulaştı. Üslerden ard arda havalanan yaklaşık 10 F-16 savaş uçağı Irak sınırına doğru yöneldi.

Uçakların kalkışından bir süre sonra Hakkari'nin Irak sınırda bulunan Çukurca, Şemdinli ile Yüksekova ilçeleri semalarında da yoğun uçak hareketliği görüldü. Uçakların Irak sınırının sıfır noktasına gittikleri gözlemlendi.

ELE BAŞLARININ KAMPLARI DA VURULDU

Operasyonda PKK’nın elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan’ın ayrı ayrı bulunduğu belirtilen Kandil Dağı ve çevresindeki 4 ayrı kamp da hedef alındı. Burada teröristlerin barındığı ana karargahlar yoğun bombarduman altına alındı.

Ayrıca Türk ordusu ilk kez, ABD'nin Pakistan'daki El Kaide kamplarını bombalamada kullandığı 'ağıre bombardıman' malzemelerini kullandı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153