banner171

Türkiye Arabistan işbirliği Alman gazetesinde

Türkiye Arabistan işbirliği Alman gazetesinde

Türkiye Arabistan işbirliği Alman gazetesinde
 Frankfurter Allgemeine Zeitung, Erdoğan'ın ziyareti ile gerçekleşen işbirliği ve anlaşmalara dikkat çekti. İşte Alman gazetesinde yer alan haber
"Askeri ve ekonomik alanda birleşiyorlar"

Suudi Arabistan ve Türkiye, birlikte daha yakın çalışmayı hedefliyor. Salı akşamı Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile Riyad'da bir araya gelmesinin ardından açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan Krallığı Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmet el Cubeyr, iki ülkenin bilhassa güvenlik konuları gibi çeşitli alanlarda daha güçlü iş birliğini kapsayacak bir "stratejik iş birliği konseyi" kurmak üzerinde anlaştıklarını ifade etti. Konseyin, askerî konuların yanı sıra ekonomik konuları da ele alacağı ve "yatırım meselelerinde" danışma vazifesi göreceği belirtiliyor.

Suudi haber ajansı SPA, öncesinde eski Suudi Kralı Abdullah ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buluştuklarını, aralık ayı ortasında Riyad tarafından kurulan "teröre karşı İslam ittifakının" detaylarını o görüşmede istişare ettiklerini duyurdu. İttifakın sadece terör örgütü "İslam Devletine" yönelmediği Afganistan, Mısır ya da Yemen'deki terör gruplarına da karşı olduğu kaydediliyor. Suudi başkentinde askerî operasyonlara dönük bir koordinasyon ve destek merkezi kuruluyor. Bunun tam olarak neye benzeyeceği ise şu ana kadar belirsiz.

Yeni kral Selman idaresinde Suudi Arabistan ile Türkiye giderek yakınlaşıyor. Bu iki ülke, Suriye lideri Beşar Esad'ın en amansız rakipleri kabul ediliyor.

İran'ın jeostratejik önem kazanması nedeniyle Kral Selman müttefik arayışında. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Tahran yönetimini Rusya ile Türkiye'ye karşı bir ittifak kurmayı istemekle suçluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu Riyad ziyareti, sadece bir yıl içindeki üçüncü Suudi Arabistan seyahati oldu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2016, 23:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153