banner171

Türkiye, Barzani'den tek tek isim istedi

Ankara Erbil'den gidecek peşmergelerin tam listesini istedi. Anlaşma sağlanırsa Peşmergelerin geçişi 9 günde tamamlanacak.

Türkiye, Barzani'den tek tek isim istedi
 Kuzey Irak Kürt yönetimi, sıcak bölgeye gidecek Peşmergeleri tek tek seçiyor. Ankara, Kobani'ye gideceklerin tamamının isim listelerini Erbil'den istedi. Türkiye, Peşmergenin bölgeden çekilmesi ile birlikte getirdiği tüm silahları ve en önemlisi de araçları geri götürmesini şart koştu. 
Peşmerge 3 ay kalacak

Ankara Kobani operasyonun hemen ardından Peşmergelerin geri çekilmesini istiyor. Ankara, operasyonun 3 ay ile sınırlı kalmasını planlıyor. Peşmerge, kentteki hakimiyetin sağlanmasının hemen ardından geri çekilecek. Ancak operasyonun uzaması ve IŞİD'in diğer Kürt bölgelerini de hedef alması durumunda bu sürenin 18 aya kadar uzatılabileceği belirtiliyor. Kürt yönetiminin bu durumda Peşmerge sayısını da attırabileceği konuşuluyor.

Silahlar geri gidecek

Ankara, Kobani'ye gidecek olan Peşmergelerin silahlarının tamamının envanterinden haberdar olacak. Zira Ankara, Peşmergenin bölgeden çekilmesi ile birlikte getirdiği tüm silahları ve en önemlisi araçları geri götürmesini şart koştu. Askeri sağlık araçları dışında hiç bir silahın ve askeri aracın bölgede bırakılmasını istemeyen Ankara, silahların PKK'nın kontrolüne geçmesinden duyduğu endişeyi Erbil'e iletti. Erbil yönetimi ise bu konudaki hassasiyetleri dikkate alacağını belirtti.
Ankara, Kobaniye gidecek olan Peşmergelerin tamamının isim listelerini de Erbil'den istedi. Erbil'in göndereceği Diji Terör, Sipahi Barzan ekiplerinden yana endişe edilmediği ancak 2 bin kişinin içinde yer alacak olan Zeraveni birliklerinde yer alan bazı eski PKK'lılar konusunda hassasiyet beklendiği iletti. 

Kaynak: Yeni Şafak 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153