banner171

Türkiye şehitlerini gözyaşıyla toprağa verdi

Türkiye şehitlerini gözyaşıyla toprağa verdi

Türkiye şehitlerini gözyaşıyla toprağa verdi
 

Van’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi arasında PKK’lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu salı günü şehit olan 6 askerimiz dün toprağa verildi

VAN'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu salı günü şehit olan 6 askerin cenazeleri, dün Van'da düzenlenen iki ayrı törenle memleketlerine uğurlandı.

Şehit askerlerden Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş, şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül için Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda basına açık tören yapıldı. Törenin ardından Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesi Muğla'ya, Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş'ın cenazesi Gaziantep'e gönderilmek üzere uçağa konuldu. Şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül'ün cenazesi ise de Bitlis'in Ahlat ilçesine gönderilmek üzere helikoptere alındı. Törene katılan şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül'ün eşi Zeynep Sarıgül sinir krizleri geçirdi. Şehidin oğlu Malik Atakan Sarıgül, babasının tabutuna sarılarak ağlarken, kızı gözyaşlarına boğuldu.

sehit_2921

İKİNCİ TÖREN

Çaldıran'da şehit olan 6 askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci, Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz için de ikinci tören yapıldı.

Törenin ardından Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin cenazesi Amasya'ya, Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen'in cenazesi Nevşehir'e ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un cenazesi de uçakla Samsun'a gönderildi. Altı şehit memleketlerinde binlerce vatandaşın katıldığı törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

sehit_464

14 AYLIK OĞLU YETİM KALDI

Şehidin naaşı, törenin ardından konvoyla Muğla'nın Menteşe ilçesindeki babaevine götürüldü. Annesi Feriştah, babası Remzi Cesur ile eşi Seda ve yakınları şehidin tabutu başında gözyaşı döktü. Şehidin 14 aylık oğlu Demir ise babasının tabutu üzerine konulan fotoğrafı öptü. Cenaze, helallik alınmasının ardından vatandaşların da katılımıyla gözyaşları arasında Merkez Kurşunlu Camisi'ne getirildi.

mugla_7707

Hepsi yuvasını kurmuştu

Şehit Jandarma Astsubay Murat Demirci'nin Songül Demirci'yle geçen yıl evlendiği, şehit Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un 6 ay önce evlendiği; şehit Binbaşı Kıvanç Cesur'un evli ve 1 çocuk babası olduğu, şehit Astsubay İbrahim Tıraş'ın 1 yıldır evli ve eşinin hamile olduğu, şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül'ün evli ve 2 çocuk babası olduğu, şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen'in 15 gün önce nikah kıydığı ve Temmuz ayında düğün yapacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153