banner171

Türkiye, Suriye'de operasyona başladı

PKK’nın Suriye kolu PYD, Türkiye’nin kırmızı çizgi ilan ettiği Fırat’ın batısını ele geçirerek Kobani ile Afrin’i birleştirmek istiyor.

Türkiye, Suriye'de operasyona başladı
 Askeri uzmanlar uyarıyor: Bu proje gerçekleşirse milli çıkarlarımız ve güvenliğimiz zedelenir. 

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD, Fırat nehrinin batısını ele geçirerek Kobani ile Afrin’i birleştirmek istiyor. Türkiye ise bu oluşumun kırmızı çizgisi olduğunu ifade ederek buna izin vermeyeceğini söylüyor.Vahdet’e konuşan askeri uzmanlar ise, böyle bir projenin ulusal çıkarlarımıza büyük zarar vereceğini belirterek buna kesinlikle engel olunması gerektiğini vurguladılar. 

“MİLLİ ÇIKARLARIMIZI ZEDELİYOR” 

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, “Uluslararası güçler, Türkiye sınırının güneyinde Irak’tan Akdeniz’e kadar uzanacak şekilde bağımsız bir Kürt kanton bölgesini tesis etmek istiyor. PKK’nın Suriye’deki kolu PYD bu amaçla, Kobani ile Afrin arasında bulunan güvenli bölgeyi ele geçirip bu iki kantonu birleştirmek istiyor. Türkiye de bu plana engel olmak istiyor. Çünkü bu oluşum Türkiye’ye büyük zarar verir. Birincisi, İran sınırından Akdeniz’e kadar uzanacak bölgenin PKK’nın kontrolüne geçmesi, terör örgütünün güney sınırımız boyunca üs kurmasına neden olacak. İkincisi, Türkiye’nin özellikle Suriye’deki Türkler ve Sünniler ile bağlantısı kesilecek. Üçüncüsü, ülkemizin Irak ve Suriye üzerindeki etkinliği azalacak. Söz konusu projeye kesinlikle Türkiye’nin izin vermemesi gerekiyor. Bu, ülkemizin milli çıkarlarını ve güvenliğini zedeleyen bir projedir” diye konuştu. 

“KORİDORA ENGEL OLUNMALIDIR”

Emekli Kıdemli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları ise, “Bu konuyu iki yönlü düşünmek lazım. Birincisi; Bayır-Bucak Türkmenlerinin yaşadığı bölge olduğu için onların güvenliği açısından orası önemli. İkincisi; Amerika, Rusya, PYD ve onları destekleyen diğer ülkelerin amacı, orada bir Kürt koridoru oluşturmak. PKK ve PYD, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde olacak bir Kürdistan hedefliyor. Akdeniz’e kadar uzanan bir devlet. Bu amaçla Fırat’ın batısına geçmeyi amaçlıyorlar. Ayrıca o bölgelerde PKK ve PYD’nin güçlenmesi demek Türkiye’deki terörist faaliyetlerini daha rahat gerçekleştirmeleri demektir. Türkiye ise bu koridorun enerji naklinde kendisine sorun çıkartacağını, gelecekte Ortadoğu’da meydana gelebilecek gelişmelerde önünün kesileceğini ve kendisine yönelik terörist faaliyetlerin artacağını düşünerek buna karşı çıkıyor.Bu nedenle, o bölge bizim için çok önemli. Kürt koridoruna kesinlikle engel olunmalıdır” dedi.

TÜRKİYE FİİLEN SURİYE'DE

Türkmen güçlerinin, Azez'in doğusunda DAEŞ'in kontrolündeki noktalara önceki gün başlattığı geniş kapsamlı harekat, cephe genişleterek ilerliyor. Kuzey Suriye sınırındaki dört köyü DAEŞ'ten temizleyen ve ilerlemesini sürdüren Türkmen birliklerinin harekatı, Türkiye-Suriye sınırında planlanan "Güvenli Bölge'nin ilk adımı" olarak değerlendiriliyor. 

FIRTINA OBÜSLERİ DESTEK VERİYOR

Türkiye'nin sınır hattındaki Fırtına Obüsleri, koalisyonun uçaklarının ise hava operasyonu ile DAEŞ mevzilerini vurmasının ardından başlayan Türkmen taaruzu, bölgedeki dengeleri de değiştirecek. Sultan Murad Tümeni'nin öncülüğünde ilerlemesini sürdüren Türkmen güçlerinin hedefi, Türkiye'nin başından beri savunduğu "Güvenli Bölge" hattının hakimiyetini ele geçirmek. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153