banner171

Belediye Başkanı Yıktı

Dar alanlarda butik tarzda kentsel dönüşüm startı, 2 bin 500 metrekarelik 6 binanın yıkımı ile Bayrampaşa’da verildi.

Belediye Başkanı Yıktı
 Dar alanlarda butik tarzda kentsel dönüşüm startı, 2 bin 500 metrekarelik 6 binanın yıkımı ile Bayrampaşa'da verildi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, iş makinesi ile yıkımı bizzat kendi gerçekleştirdi.
Spor alanlarında, sanayide ve yeşil alanlarda kentsel dönüşümü başlatan Bayrampaşa Belediyesi ilçedeki dar alanlarda belirlediği merkezleri kamulaştırarak kentsel dönüşümü hızlandırmaya başladı. Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında geniş kullanım alanları elde edilecek. Yıkım törenine katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, iş makinesi ile yıkımı bizzat kendisi gerçekleştirirdi.
"YIKA YIKA MODERN KENT YAPACAĞIZ"

İlçede otopark sorunu olduğunu belirten Başkan Aydıner, "Otopark konusunda sıkıntı çektiğimiz bir Bayrampaşa'da 500 metrekarelik bir yeşil alanı bin 500 metrekareye çıkarıyoruz. Yeşil alanı büyütüyoruz. Altına da devasa 3 katlı otopark yapıyoruz. Bu otoparkın altına ve üzerine yıllardır halkımızın kullandığı çay bahçesi yine yapıyoruz. Altıntepsi Spor Kulübü'müze burada bir mekan vereceğiz" diye konuştu.

Aydıner, otoparkın ortalama 400'ün üzerinde kapasiteli bir otopark olacağını söyledi.

"Yıka yıka Bayrampaşa'yı modern bir kent haline getireceğiz" diyen Başkan Aydıner, "25 bölgede otopark yapıyoruz. Ortalama 1 yıl içinde tamamlanacak" dedi.

KAMULAŞTIRMA YOLUYLA OTOPARK VE YEŞİL ALANLAR

Vatan Mahallesi ve eski cezaevi alanını kentsel dönüşüme ayıran Bayrampaşa Belediyesi, ilçedeki dar alanları kamulaştırma yoluyla modern çözümler üreterek yer altına katlı otoparklar ve üzerine çok kullanımlı yeşil alanları kazandırmaya başladı.

2 bin 500 metrekare alanı kapsayan 6 binayı kamulaştırarak startı verecek olan Bayrampaşa Belediyesi, 15 bin metrekareyi bulan bir kamulaştırma ile ilçenin dar yerlerinde vatandaşların nefes alabileceği yeşil alanlar ve olası bir depremde sığınabileceği otoparkları kazandırmış olacak. 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153