banner171

Üniversite sınavları ile ilgili son dakika haberi!

Üniversite sınavları ile ilgili son dakika haberi!

Üniversite sınavları ile ilgili son dakika haberi!
 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan üniversite sınavları hakkında son dakika açıklaması.. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Bizim programımızda var, 'üniversite sınavları birden fazla yapılacaktır' diye. Üzerinde çalışıyorlar. Olgunlaştığında inşallah halkımızın önünü sunulacak.
TRT Haber'de açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, son günlerin en sıcak konusu TEOG ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yılmaz, "TEOG yerine geçecek yeni sistemi bir ay için Bakanlar Kuruluna sunarız" dedi.

Bakan Yılmaz açıklamasında, "Benim de TEOG'dan geçmiş evladım var, TEOG'un ne olduğunu ne olmadığını bilirim" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, TRT Haber'de yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Türkiye'nin şu andaki eğitim seviyesi, geçmiş yıllardan çok çok ileridedir. 2002'de yaşam ömrü ortalaması 75.5'ti, şimdi 78'i geçti. Eğitirseniz insanınız daha uzun yaşar. Refahınız artmış, ömrünüz artmış. Peki, niçin bu değişiklik? Hedefimiz büyük.

"BİR AY İÇİNDE BAKANLAR KURULUNA SUNARIZ"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, liselere geçişte yeni modelle ilgili, "Bir ay içinde Bakanlar Kuruluna sunarız. Onlar 'tamamdır' dedikten sonra hemen açıklarız. Yok, 'Biraz daha şu noktanın düzeltilmesi, çalışılması gerekir' derse... Dolayısıyla bir tarih verip de düzeltilme talimatını aldıktan sonra geciktirirsek orada 'söylenildi ama yapılmadı' gibi bir şey olur. Dolayısıyla en kısa sürede bu çalışma yapılacaktır." diye konuştu.

"AİLELERİN İSTEMEDİĞİ HİÇBİR OKULA EVLATLARINI BİZ GÖNDERMEYİZ"

Bakan Yılmaz, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlarımız şundan çok emin olsunlar, eğer bir okula, ister meslek lisesi ister imam hatip lisesi isterse anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi olsun, eğer istemiyorsa, evlatlarını vermiyorsa, hiçbir zaman Milli Eğitim Bakanlığının, ailesinin istemediği bir okula evladını gönderebilmek gibi bir durumu yoktur. Yani ailelerin istemediği hiçbir okula evlatlarını biz göndermeyiz. Eve en yakın hangisini istiyorsa o alanda... Bizim amacımız eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak."

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE DEĞİŞİKLİK

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bizim programımızda var, 'üniversite sınavları birden fazla yapılacaktır' diye. Üzerinde çalışıyorlar. Olgunlaştığında inşallah halkımızın önünü sunulacak." dedi

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153