banner171

Ünlü firma 8 bin kişiyi işe alacak

Münihli otomobil devi BMW’nin dünya çapında sekiz bin kişiyi işe alacağı açıklandı.

Ünlü firma 8 bin kişiyi işe alacak
 Spiegel dergisinin haberine göre, firmanın personelden sorumlu yönetim kurulu üyesi Caiña Carreiro-Andree, sadece Almanya’da beş bin kişiye ihtiyaçları olduğunu açıkladı.
Haberde, Carreiro-Andree: “Artan talepler karşısında Almanya ve diğer ülkelerdeki üretim ünitelerimiz için daha fazla kalifiye çalışana ihtiyacımız var„ dedi. Mühendislerin yanı sıra bilgisayar yazılım uzmanlarının da arandığı yer alan haberde, Carreiro-Andree kendi yazılımlarını üretmek istediklerini açıkladı.

DAHA FAZLA KADIN ÇALIŞAN 

 “BMW’de kadın çalışan sayısını arttırmak istiyoruz. Teknik ağırlıklı bir kurumda, bu pek kolay olmuyor. Ama teknik alanda çalışmak isteyen kadınların sayısı günden güne artıyor“ dedi. Ünlü Otomobil firmasının 2014 yılında dünya çapında yedi bin kişiyi işe aldığına dikkati çekildi. Firma dünya çapında 110 bin kişiyi çalıştırıyor.

VOLKSWAGEN DE BİNLERCE KİŞİYİ İŞE ALACAK

Öte yandan Volkswagen’n da bu yıl binlerce kişiye işyeri olanağı sunacağı haberde yer aldı. Almanya’nın en büyük özel işvereni olan Volkswagen’da 2014 Kasım sonu itibarıyla 271 bini Almanya’da olmak üzere 594 bin kişi çalışıyor. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2015, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153