banner171

Ve Trump kovdu! Tillerson'ın yerine Pompeo geçiyor

ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson'ı görevden alarak yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu atadı.

Ve Trump kovdu! Tillerson'ın yerine Pompeo geçiyor
 ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden alarak yerine ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo'yu getireceğini açıkladı. 
Trump, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Tillerson'a hizmetlerinden ötürü teşekkür etti ve Pompeo'nun, ABD'nin yeni dışişleri bakanı olacağını duyurdu. 

ABD Başkanı, Pompeo'dan boşalan CIA başkanlığına da teşkilatın başkan yardımcılığını yürüten Gina Haspel'in getirileceğini, Haspel'in bu göreve atanan ilk kadın olacağını açıkladı. 

Trump, yetkililere yeni görevlerinde başarı dileğinde bulundu. 

ABD Dışişleri Bakanlığından Tillerson açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı Kamu Diplomasisinden Sorumlu Müsteşarı Steve Goldstein, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'u görevden almasına ilişkin "Bakan, Başkan ile bu sabah henüz görüşmedi ve (görevden alınmasının) sebebini bilmiyor." dedi.

Tillerson'a Afrika ziyaretinde eşlik eden Müsteşar Goldstein, yazılı açıklama yaptı.

Goldstein, Bakan Tillerson'un görevde kalmayı istediğini belirterek, "Mevkidaşlarıyla çok iyi ilişkiler kurmuştu ve bundan zevk alıyordu. Dışişleri Bakanlığındaki görev arkadaşlarını özleyecek." ifadelerini kullandı.

Tillerson'un neden görevden alındığını bilmediğini ifade eden Goldstein, "Bakan, Başkan ile bu sabah henüz görüşmedi ve (görevden alınmasının) sebebini bilmiyor fakat kendisine hizmet etme imkanı verilmesinden dolayı memnun. Bu göreve çağrılmış olmanın kutsal olduğunu düşünüyor ve pişman değil." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden alarak yerine ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo'yu getireceğini açıklamıştı.

Trump, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Tillerson'a hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, Pompeo'nun, ABD'nin yeni dışişleri bakanı olacağını duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153