banner171

YAŞ öncesi kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım yarın yapılacak Yüksek Askeri Şura öncesinde Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde görüşecek.

YAŞ öncesi kritik görüşme
 Yüksek Askeri Şura(YAŞ) öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde görüşecek.
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ), olağan toplantısını yarın Çankaya Köşkü’nde yapacak. Şurada general ve amiraller ile albayların terfi ve emeklilik durumları görüşülecek. Terfilerin ardından generallerin yeni görev yerleri de belirlenecek. Şura kararları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Resmî Gazete’de yayınlanacak ve 30 Ağustos itibariyle yürürlüğe girecek. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK’nın harbe hazırlık durumu, son gelişmeler ışığında askeri stratejik konseptin gözden geçirilmesinin yanı sıra FETÖ ile mücadele başta olmak üzere askeri tüm konular da devletin zirvesinde görüşülecek

Köşk’te 3. toplantı

Başbakan Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılacak YAŞ toplantısına Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve kuvvet komutanları katılacak. Bekir Bozdağ, toplantıya bu kez başbakan yardımcısı unvanıyla katılacak. Canikli’nin Milli Savunma Bakanı olarak ilk YAŞ toplantısı olacak. Eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da başbakan yardımcısı olarak katılacak. Kabine revizyonu sonrası şuraya ilk kez katılacak isimler ise Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ ile Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılan toplantı darbe girişimi sonrası Çankaya Köşkü’ne taşındı. Yarın yapılacak şura, Köşk'teki 3. toplantı olacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153