banner171

YAŞ'ın iki yıldızı

Kritik YAŞ'ta darbe gecesi Erdoğan'a 'Sizi korurum' diyen 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar ve darbecilerin öldürmek istediği Korg. İsmail Metin Temel'in yıldızı parladı.

YAŞ'ın iki yıldızı
 YAŞ kararlarında dikkat çeken isimlerden biri de 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar oldu. 15 Temmuz gecesi televizyonlara çıkıp darbecilerin karşısında durmasıyla dikkat çeken OrgeneralDündar, Genelkurmay 2'nci Başkanlığı'na terfi etti. TSK kulislerinde Dündar'ın yeni görevi, “Genelkurmay Başkanlığı yolu açıldı” şeklinde yorumlandı. Hatta emekli Orgeneral Necdet Özel'in örneği verilerek, ‘Hulusi Akar'ın görevinden ayrılması durumunda aynı Özel Paşa'da olduğu gibi bir günlükKara Kuvvetleri Komutanlığı görevinden sonra yeni 1 numara olur' deniliyor.



TEMEL 2. ORDU KOMUTANI OLDU

2'nci Ordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral İsmail Metin Temel'in rütbesi YAŞ toplantısında Orgeneralliğe yükseltildi. Son olarak Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı görevini yürüten Temel, özellikle terörle mücadele konusundaki tecrübesi ile biliniyor. Kariyerinin neredeyse tamamıterörle mücadele geçen çiçeği burnunda Orgeneral Temel'in başka bir özelliği ise korgeneralrütbesinde bir yıl kalması oldu. TSK teamüllerine göre korgenerallik rütbesinde 4 yıl kalması gerekirken geçen yıl bu rütbeye terfi ettirilen Metin, bir yıl sonra orgeneralliğe terfi etti. Bu da YAŞ öncesi 149 general ve amiralin ordudan atıldığı Kanun Hükmünde Kararnameyle subaylara, TSK'daki rütbe süresi beklemeksizin terfi imkanı getirilmesiyle oldu. Kaynak : Milliyet

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153