banner171

YGS sonuçları için TIKLAYIN

Şifre iddialarıyla sarsılan ÖSYM, kamuoyunun merak ettiği YGS sınav sonuçlarını açıkladı

YGS sonuçları için TIKLAYIN

YGS sonuçları saat 14:00'te ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı. LYS başvuruları 29 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. LYS sınavı 18 Haziran'da yapılacak. Buna göre 1 milyon 648 bin 240 adayın sınavı geçerli sayıldı.

KOPYA DURUMU YOK

ÖSYM kaynakları kitapçıklarda şüpheli durum olmadığını açıkladı. Bilirkişinin  hazırladığı raporda kopya durumuna rastlanmadığı belirtiliyor.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

1805 ADAY MATEMATİKTE 40'DA 40 YAPTI

Tüm puan türlerinde 2011-YGS Türkiye Birincisi Ankara Fen Lisesi'nden Mahmut Bilal Doğan oldu. Adaylardan 38 bin 269'u sıfır aldı. 2011 YGS'de, Matematik testinde 40 sorunun tümünü doğru yanıtlayan aday sayısı 1805 olarak belirlendi. 2010 YGS'de en başarılı il Yalova olarak belirlendi.

Adaylar sınav sonuçlarını //sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Geçen yıl olduğu gibi, 2011-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.


2011 YGS'ye giren yaklaşık 1 milyon 700 bin adaya ait cevap anahtarları ile tam puan yapanlara ait soru kitapçıklarıyla ilgili savcılık incelemesi tamamlanmıştı. Başsavcılık, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve açıklanması konusunda "Tasarruf ÖSYM'ye aittir" demişti.

YÖK ESKİ BAŞKANVEKİLİ İSA EŞME NE DEDİ?

İsa Eşme: "Savcılık incelemesi tamamlandı. Sızdırıldığına dair bir bilgi ve bulguya rastlanmadığı söyledi. Sorun yargı sürecinde. Kapsamlı bir çalışmayı gerektirir. Samanlıkta iğne aramaya benzer. Bütün bu olup bitenlerden sonra kafamda soru işareti bitmedi. Sokaktaki vatandaşın bu kaygıyı düşünüyorum. Bu sınavı iptal etseydi bütün bu tartışmalara gerek kalmazdı."

ÇUBUKÇU: ÖSYM BAŞARISIZ BİR KURUM

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İzmir'de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "YGS'de şifre" iddiaları ve İzmir'de ALES'in yenilenmesiyle ilgili, "ÖSYM bağımsız bir kurum. Konuya ilişkin açıklamaları ÖSYM yapıyor" dedi.

Bakan Çubukçu önce, gazetecilerin YGS'deki şifre iddiaları ve İzmir'deki 278 adayın ALES sınavının yenilenmesiyle ilgili sorulara cevap vermek istemedi. Israrlı sorular üzerine "Bu sorulara ilişkin Mecliste hem gündem dışı bilgilendirme yaptım, hem basına yeteri kadar basın açıklaması yaptım. ÖSYM bağımsız bir kurum. Konuya ilişkin açıklamaları ÖSYM yapıyor" dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153