banner171

Yıldırım: Doğu Türkistan iç siyaset malzemesi yapılmamalı

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Çin'in Uygur özerk bölgesinde uygulandığı ileri sürülen baskılarla ilgili rapor açıkladı.

Yıldırım: Doğu Türkistan iç siyaset malzemesi yapılmamalı
 İHH Başkanı Bülent Yıldırım da konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İşte o açıklama:

İÇ SİYASET MALZEMESİ YAPILMAMALI

“Türkiye'deki siyasetçiler, Doğu Türkistan meselesini zaman zaman gündeme getirir. Buna isterseniz oy avcılığı deyin, isterseniz samimi duyguların o anda meydanlara yansıması deyin. Her kriz döneminde Doğu Türkistan için sokaklara çıkıp, söylemlerde bulunup, krizler bittikten sonra rafa kaldırılan dosyalar Doğu Türkistan halkının faydasına değildir. Ancak iç siyasette malzeme olarak değerlendirilebilir.”

SOSYAL MEDYADA SAHTE İÇERİKLER ÜRETMEYİN

“Yanlış ve sahte fotoğraflar atmayın. Arakan'a ait fotoğrafları Doğu Türkistan gibi göstermeyin. Geçmişte yapılmış katliamları bugün yapılmış gibi göstermeyin. Bu Çin'in elini güçlendiriyor. Çin zaten Doğu Türkistan'ı abluka altına almış. Bir kısmını demokrasi ve refahın uygulandığı alan gibi gösteriyor. Giden herkesi zaten kandırabiliyor. Doğu Türkistan tarihini ve topraklarını, şehirlerini, kültürünü bilmeyen heyetler gittiği zaman Çin'in göz boyaması içerisinde geri dönecektir. O nedenle Doğu Türkistan'ı sevenler gündem olsun diye eğer doğru olmayan şeyler üzerinden yürürlerse zamanla Çin bunu kendi lehine kullanacaktır.”

ERDOĞAN, SADECE URUMÇİ'YE DEĞİL DOĞU TÜRKİSTAN'I GEZMELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Temmuz'da Çin'e gideceğini söyleyen Yıldırım, “Daha önceki ziyaretlerde, bundan önceki hükümete de vermiştik. Çin'in terör kavramı farklı. Doğu Türkistan, Çin için terörist. O nedenle eğer Çin'e gidersek bütün dünyadaki teröre karşıyız demeyeceğiz. Ve ne yazık ki Çin'e giden, Doğu Türkistan'ı seven her liderden sonra katliamlar olmuştur. 5 Temmuz katliamı da böyle bir ziyaretin arkasından olmuştur.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezide yapacağı konuşmalara dikkat edilmesini öneren Yıldırım, “Doğu Türkistan'ın haklarını koruyucu konuşma ve tavırlarla bu gezinin geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir takım önerilerimiz olacak. Kendisine de ileteceğiz. Sadece Urumçi'ye değil, bütün Doğu Türkistan bölgesine 2 gün ayırıp, Sayın Cumhurbaşkanımızın mutlaka gezmesi lazım. Hoten ve diğer bölgelere gidilmesi lazım.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 01:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153