banner171

YÖK 4 üniversitenin rektörünü açığa aldı

Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova üniversiteleri rektörleri, "yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından" YÖK tarafından açığa alındı. YÖK'ten yapılan açıklamada bin 577 rektörün de istifa ettiği belirtildi.

YÖK 4 üniversitenin rektörünü açığa aldı
 Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, "Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova Üniversitesi rektörlerinin yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından açığa alınmıştır." ifadelerine yer verildi. açıklamada bin 577 rektörün de istifa ettiği belirtildi.

YÖK 'ŞÜPHELİLERİN' LİSTESİNİ İSTEMİŞTİ

YÖK, tüm üniversitelere FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu düşünülen akademik ve idari personel hakkında işlem yapılması için 5 Ağustos'a kadar süre verdi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tüm rektörlerden, üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos'a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini istemişti.


Açığa alınan rektörler

AKADEMİSYENLERE YURTDIŞI YASAĞI


YÖK ikinci bir talimata kadar Türkiye genelinde akademisyenlerin bilimsel çalışmalar için yurtdışına görevlendirme yapılmasını da yasaklamıştı.

Ayrıca yurtdışında çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının ivedilikle incelenerek, bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede geri çağrılmasını istedi. Rektörlerin de dahil edildiği bu uygulamanın resmi yazısı üniversitelere gönderildi.

YÖK dün de Türkiye genelinde bütün dekanların (bin 577) istifasını istemişti.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153