banner171

Yollar daha şimdiden kan gölü!

Bayram tatilini fırsat bilip yola çıkan vatandaşlardan ne yazıkki acı haberler gelmeye başladı.

Yollar daha şimdiden kan gölü!

Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatili fırsat bilip yola çıkan vatandaşlar arefe gününden yollara koyuldu. Ancak sabahın ilk ışıklarından beri kaza haberleri ajanslara düşmeye başladı. İşte o kazalar...

DENİZLİ

Otomobil direğe çarptı: 3 ölü
Denizli'de, bir otomobilin direğe çarpması sonucu üç kişi hayatını kaybetti.

Denizli kent merkezindeki Asri Mezarlık'tan Aktepe istikametine giden sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 20 U 7874 plakalı otomobil, elektrik direğine çarptı. Kazada, araç içerisinde bulunan 3 kişi hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ramazan Bayramı'nda tatil planı yapan vatandaşlar arife gününden yollara koyuldu fakat trafik kazaları kaçınılmaz oldu. İl il yaşanan trafik kazaları can almaya devam ediyor.

MALATYA

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Darende'den Malatya'ya giden, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 GVS 44 plakalı yolcu otobüsü, Akçadağ ilçesi kağıt fabrikası yakınlarında lastiğinin patlaması sonucu şarampole yuvarlandı.

Kazada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Ambulanslarda ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Malatya'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Ölen ve yaralananların kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

HATAY

Belediye Başkanı kazada öldü

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı Belde Belediye Başkanı İrfan Balıkçı geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Antakya merkeze bağlı Harbiye beldesi girişinde sabaha karşı meydana gelen kazada, Yayladağı'ndan Antakya yönüne giden Suphi İstanbullu'nun kullandığı Suriye plakalı otomobil virajı alamayınca şarampole yuvarlandı. Kazada, araç içinde sıkışan Tekebaşı Belediye Başkanı İrfan Balıkçı hayatını kaybetti. Kazada yaralanan sürücü Suphi İstanbullu ile araçta bulunan Ayşegül Adım ve Merve Akpınar Antakya Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

AK Parti'li Belediye Başkanı İrfan Balıkçı, 2009 yılı başında da otomobilinin tekerleğinin patlaması sonucu Hatay'ın Payas Beldesi ile Dörtyol ilçesi arasında bariyerlere çarpmış kazada, eşi ve çocuğu ile birlikte yaralanmıştı.

ADANA

Adana'da kamyonetin devrilmesi sonucu, sürücüsü hayatını kaybederken yanında bulunan bir kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesi Kurttepe Mahallesi 85002 Sokak'ta, Eren Çolak (43) yönetimindeki 01 JU 257 plakalı kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 10 metre yükseklikten boş araziye yuvarlandı.

Kamyonetten fırlayan Çolak, olay yerinde hayatını kaybetti. Kamyonette yolcu olarak bulunan Elif Koca (28) ise yaralandı. Koca, ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, Çolak'ın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

BİNGÖL

Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.

Alınan bilgilere göre kaza, Bingöl-Muş karayolu Kervansaray bölgesinde meydana geldi. Bingöl-Solhan arasında yolcu taşımacılığı yapan Nusrettin Kılıç idaresindeki 12 D 0094 plakalı minibüsün bilinmeyen bir nedenden dolayı yoldan çıkarak takla attı.

Meydana gelen kazada, 2'si ağır 21 kişi yaralandı. Bölgeye sevk edilen ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılardan 2 yaşındaki A. T. İsimli çocuk hayatını kaybederken, diğer yaralıların tedavileri sürüyor.

ÇORUM

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, alkollü bir şekilde direksiyon başına geçen sürücünün kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada, 1 kişi hayatını kaybetti.

Sadettin Ş. (40) yönetimindeki 06 UF 750 plakalı otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazadan küçük sıyrıklarla kurtulan sürücü Sadettin Ş. arkadaşını yalnız bırakıp yoldan geçen bir otobüsü durdurarak ilçe merkezine yardım çağırmaya gitti. Taksi tutup tekrar kaza yerine gitmek isteyen Sadettin Ş. bu sefer kaza yerini bulamadı ve durumu polis ve jandarmaya haber verdi.

Bölge trafik ekipleri, jandarma, itfaiye ve ambulanstan oluşan ekip yaklaşık iki saat el fenerleri ile kaza yerini aradı. Araç bulunduğunda sürücünün yanında bulunan Adem Balcı (39)'nın hayatını kaybettiği görüldü. Jandarma tarafından gözaltına alınan sürücü Sadettin Ş., Sungurlu Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde 155 promil alkollü çıktı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TRABZON

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki trafik kazasında 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Giresun'dan Trabzon yönüne giden Adem Koz yönetimindeki 06 GZ 663 plakalı otomobil, Salacık köyü mevkisinde, yol kenarındaki duvara çarptı.

Otomobilde bulunan Eyüp Gürpınar (45), Kazım Gürpınar (43) ile Muhammet Gürpınar (11) kaza yerinde, yaralanan Ayşe Koz (26) ise hastanede hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan sürücü Adem Koz'un tedavisinin Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde sürdürüldüğü bildirildi.

KARABÜK

Karabük'te meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 05.50 sıralarında meydana gelen kazada, uyuduğu tahmin edilen Cemal Öz (55) yönetimindeki 34 TU 9337 plakalı minibüs, Karabük'ün Cumayanı Sanayi Sitesi mevkiinde yoldan çıkarak karşı istikametten gelen Recep Göktaş (39) idaresindeki meyve yüklü 20 PU 060 plakalı kapalı kasa kamyonetle çarpıştı. İstanbul'dan Kastamonu'nun Şenpazar ilçesine giden minibüs içersinde sürücü Cemal Öz (55), Kezban Öz (63) ve Meryem Öz (48) ve ismi belirlenemeyen 1 kişi hayatını kaybetti.

Minibüste bulunan aynı aileden Murat (22), Sabri (50), İsmail (34), Hikmet (51) ve Recep Öz (61) ile kamyonette sıkışan sürücüsü Recep Göktaş yaralandı. Olay yerine gelen Karabük Belediyesi itfaiyesi kırım ekibi tarafından sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü Göktaş ile diğer yaralılar ambulans ile Karabük Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu sırada kazadan hafif yaralı olarak kurtulan Murat Öz, yolda annesinin cesedini görünce, "Abi annem öldü. Babamı bari kurtarın. Ben ne yapacağım şimdi. Askerden yeni geldim" diyerek göz yaşlarına hakim olamadı. Kazanın şokunu üzerinden atamayan Hikmet Öz, İstanbul'dan Kastamonu'nun Şenpazar ilçesine gittiklerini söyleyerek, "Biz bu tarafa nasıl geçtik bilmiyorum. Oradan buraya mı geçtik buradan oraya mı geçtik bende anlamadım. Yönümüzü şaşırdık. Araçta 8 kişiydik. Ben arka aracın arkasındaydım. Abim ve 2 yengem öldü" dedi. Hikmet Öz daha sonra araçtan çevreye saçılan malzemeleri toplamaya çalıştı. Kazada yaralı olarak hastaneye kaldırılan, Recep Göktaş, Sabri Öz, Recep Öz ve İsmail Öz'ün durumlarının ciddi olduğu öğrenildi. Diğer yandan, Karabük Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel ise olay yerine gelerek kaza hakkında bilgiler aldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İSTANBUL

Başakşehir'de, kontrolden çıkan minibüs karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı.

Minibüs sürücüsü Öcal Özdemir (33) olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaza, Hadımköy - Hoşdere yolu üzerinde saat 02.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 34 GF 0267 plakalı minibüsüyle Hoşdere istikametine ilerleyen Öcal Özdemir, aşırı hız ve dikkatsizlik sebebiyle direksiyon hakimiyeti kaybetti.

Kontrolden çıkan minibüs, karşı yönden gelen 34 YN 4585 plakalı kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle minibüs hurdaya döndü. Kazayı gören vatandaşlar, durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Araçta sıkışan sürücü, itfaiyenin çalışmasıyla çıkartıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Özdemir'in hayatını kaybettiğini tespit etti. Maddi hasarın gerçekleştiği kamyonun sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı.

Kamyon sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza yapan minibüsten çıktığı ileri sürülen alkol şişeleri ise dikkat çekti. Yol, bir süre iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Öcal Özdemir'in cesedi, gerekli incelemelerin ardından Başakşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

ELAZIĞ

Elazığ'da meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 23 AH 127 plakalı otomobil, Elazığ-Malatya Karayolu Misland Kavşağı yakınlarında önünde seyreden Mustafa Murat Temizer yönetimindeki 06 BK 0260 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Temizer'in kullandığı otomobil orta refüje çıkarken, diğer araç ise yol dışına çıkarak devrildi.

Kazada sürücü Temizer, Mehmet Aydın Temizer (61), Ayşe Nazlı Temizer (53) ve Fatih Mehmet Temizer (24) ile diğer araçta bulunan Nadir Solmaz, Muhammet Cevher ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaralandı.

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Nadir Solmaz ve kimliği belirlenemeyen kişinin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.

AA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153