banner171

YSK'nın kararı hukuka aykırı

YSK'nın kararı hukuka aykırı

YSK'nın kararı hukuka aykırı
 YSK terör bölgelerinde sandıkların taşınması taleplerini 4'e karşı 6 oyla reddetmesi siyasette geniş yankı buldu. AK Parti YSK Temsilcisi Şeref Malkoç, gerçeğe de Anayasa'ya da hukuka da aykırıdır derken, İçişleri Bakanı Selami Altınok, "1 Kasım seçimlerinde de herhangi bir sorunla karşılaşmayacağız" dedi. Değerlendirmeler şöyle oldu. 

 İçişleri Bakanı Selami Altınok : Biz YSK'nın kararının ne yönde olacağını bilmediğimiz için birkaç saat öncesine kadar karar aleyhte olabilecek şekilde de lehte olabilecek şekilde de bütün tedbirlerimizi aldık. Seçimlerin güvenli bir şekilde yapılabilmesi noktasında İçişleri Bakanlığımıza, hükümetimize ne düşüyorsa her türlü tedbiri aldık. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde de herhangi bir sorunla karşılaşmayacağız. 
 AK Parti 'nin YSK temsilcisi Şeref Malkoç : Yarın Allah göstermesin o bölgelerde kurulacak sandıklarda güvenlik görevlilerimize kurulacak pusu veya şehit olayının gelmesi veya bir çatışma olması hepimizi derinden yaralayacaktır. YSK'nın seçimlerden sorumlu olmasına rağmen bu konuda 'yetkim yoktur' demesi gerçeğe de Anayasa'ya da hukuka da aykırıdır. 
AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Şentop : Neden seçim güvenliğini sağlayacak bir konunun reddedildiğine anlam veremiyorum. Daha önceki seçimlerde bu tür taşıma olayları olmuştur. Daha önce böyle uygulamalar var. YSK'nın ret gerekçesini bekliyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2015, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153