banner171

HAFTANIN ŞÖYLEŞİSİ :AKPARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI İSMAİL ERGÜNEŞ

HAFTANIN ŞÖYLEŞİSİ :AKPARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI İSMAİL ERGÜNEŞ

HAFTANIN ŞÖYLEŞİSİ :AKPARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI İSMAİL ERGÜNEŞ
1)Başkanım; Gaziosmanpaşa  Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini 2 yıldır yapıyorsunuz. Okuyucularımızın sizi daha yakından tanıması açısından kendinizi tanıtırmısınız.

   Öncelikle bu imkanı bana tanıdığınız için sizlere teşekkür ediyorum.  1972 Yılında Hatay ili Hassa ilçesi  doğumluyum ilk ve orta öğrenimimi Hassa’da da tamamladım 1990 Yılında girdiğim İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinden 1994 Yılında mezun oldum.Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim dalında yüksek Lisans egitimimi tamamladım. Ak Partininin kuruluşundan beri Partimizin değişik kademelerinde görev aldıktan sonra teşkilatımızın ve partimin teveccühü ile 9 Kasım 2009 tarihinde yapılan 3. olağan  kongre ile ilçe başkanlığı görevi bize tevdi edildi. Halen Gaziosmanpaşa Ak parti İlçe başkanlığı görevime devam ediyorum. 20 yıldır Gaziosmanpaşa’da ikamet ediyorum ve 15 yıldır da ilçemde serbest avukatlık yapıyorum.

2) Ak Parti Gaziosmanpaşa ilçe Teşkilat çalışmaları hakkında bizi bilgilendirebilirmisiniz?

   Ak Parti ilçe Teşkilatımız bütün kademeleri,ana kadamesiyle gençlik ve kadın kolları ile belediye ve il genel  meclis üyeleriyle, mahalle teşkilatları ve Sandık yönetim kurulları ile  seçim olsun olmasın, tüm zaman dilimlerinde her zaman aktif ve zinde olarak faaliyet halindedir. Teşkilatımız Nisan’da başlayan ve Temmuzda bitirdiğimiz  seçmen ziyaretlerinin ardından hemen Referandum takviminin açıklanmasıyla Referandum çalışmalarına başlamış ve 12 Eylül gecesine kadar  da gece gündüz demeden fedakarane bir şekilde çalışmış ve ter dökmüştür. Ak Partimizin diğer partilerden ayrılan önemli bir farkı seçmeni seçimden seçime hatırlayıp sair zamanlarda unutan bir parti olmayışımızdır. Her dönemde halkımızla, milletimizle,  vatandaşımızla iç içiyiz, onların sorunları ve dertleri ile birebir ilgileniyor ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Eğitim, sağlık. asayiş, ulaşım, sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunlarda onlara samimiyet ve gayretle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halka olan bu samimi ve gönül bağımızı koparmamaya teşkilat olarak özenle dikkat ediyoruz. Partimizin hedeflerini, bu güne kadar yaptıklarını ve bundan sonra ne  yapacağını milletimizle paylaşıyor ve onlara anlatmaya çalışıyoruz.  Onların bir duası bizim için en büyük nimettir diye düşünüyoruz.

 

 

    3) Yerel ve genel referandum sonuçlarını değerlendirirmisiniz?

     Referandum çalışmalarında da belirttiğimiz gibi 12 Eylülde yapılacak olanın bir seçim olmadığını, partilerin oylanmayacağını ,12 Eylülde bir halkoylaması yapılacağını ve burada da devlet ile vatandaş arasındaki sözleşmede  vatandaş lehine yapılacak bir düzenlemenin oylanacağını ifade etmiştik.Sosyolojik ve siyasi anlamda ise , bu referandumun siyasi kişi ve kurumlar için bir turnusol olma özelliğinin olduğunu, Türkiyede demokrasiden yana olanlar kişi hak ve özgürlüklerinin genişlemesinden yana olanlar, halk reşittir vesayete ihtiyacı yoktur anlayışında olanlar ortaya çıktı. Bunun yanında yarım yamalak demokrasi bize yeter, kişi hak ve özgürlükleri gelişmesi tehlikeli olabilir, halk henüz reşit olmamıştır diye düşünenlerde ortaya çıktı. Halkımız tercihini, demokrasiden yana, özgürlüklerden yana koydu. Bireyin hak ,özgürlük ve yetkilerinin  artmasından yana kullandı. Vesayete hayır dedi. Halkı reşit görmeyenlere hayır dedi. Referandum sonuçlarını ve önceki seçim sonuçlarını karşılaştırıp değerlendirdiğimizde parti anlamında evet oyu vereceğini açıklayan partilerin 2009 oy sonuçlarının çok üzerinde kahir bir ekseriyetin  çok yüksek oranda evet dediğini ve sandıkta evet oyu verdiğini gördük. Bu manada İlçemiz insanının özgürlükler ve haklar noktasındaki duyarlılığı takdire ve övgüye şayandır. Milletin refahını, özgürlüklerini ve kalkınmasını mevcut durumdan   bir adım daha öteye taşıyan  bu referandumda Gaziosmanpaşalı hemşehrilerimizin üzerine düşeni yapmıştır. GAZİOSMANPAŞA halkı referandumda BUYÜK BİR DEMOKRATİK TAVIR GÖSTERMİŞTİR. BUDA TÜRK SİYASİ TARİHİHE ALTIN HAFRFLERLE YAZILMIŞTIR.Bütün Gaziosmanpaşalı hemşehrilemizi bu demokratık duruşlarından ötürü kutluyorum..

    4)Önümüzde genel seçimler var değerlendirmeniz nasıl

    Önümüzde 2011 seçimleri var. 2011 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacağız. Teşkilat olarak kazandığımız tecrübeler ile 2011 de çok daha iyi bir performans göstereceğimizden hiç şüphem yok. Haziran ayı başında yapılacak olan 2011 seçimleri Türkiye’nin ve Ak partinin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi açısından milattır. Zira Partimizin  Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 2023 yılında bu ülke ve millet için koymuş olduğu hedefler var. 2023 yılında Dünyanın ilk 10 ekonomisine girmiş bir Türkiye, ihracatı 500 milyar doları yakalamış bir Türkiye ve kişi başına düşen milli gelirin 20.000 Dolar olduğu, Milletin devlete egemen olduğu bir Türkiye idealimiz var. Bu ideal için 8 yıldır çalışıyoruz 8 yılda dünyanın 26. büyük ekonomisinden 16 büyük ekonomisine yükseldik,  30 milyar dolardan ihracatımız 130 milyar seviyesine geldi ve yine 8 yıl önce 2500 dolar olan kişi başına düşen milli gelir bugün 10.000 dolar seviyesine yükseldi. İnşallah 2023’de de bu aziz milletin destek ve teveccühü ile  Ak partinin bu millet ve devlet için koyduğu hedeflere ulaşağız. Teşikilatımız da bu BÜYÜK TÜRKİYE hedefine inanmış ve kenetlenmiş bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarına devam etmektedir.

  5) İlçemizdeki asayiş , sağlık ve eğitim ve spor alanlarında neler yapılıyor bizi bilgilendirirseniz seviniriz?

Gaziosmanpaşalılar, Ak partinin siyasi iradesi ve yerel iktidarıyla ortaya çıkan  hizmetlerimizi biliyor ve bizzat şahit oluyorlar. Sadece son bir yılda İlçemizde AK PARTİ’nin gerçekleştirdiği hizmetler, bu gönül ordusunun bundan sonra da yapabileceklerinin teminatıdır. İlçe Belediyesi, ilçemizin seçkin bürokratları ve  siyasi irade olarak Gaziosmanpaşa’nın geleceği planlandık.Bu kapsamda bu uyumlu çalışmalarla ilçenin eğitimde, sağlıkta yakın bir gelecekte bir sorununun  kalmayacaktır. İlçemizde 2010 yılı sonuna kadar Ak Parti İktidarının ve Genel Başkanımız ve Başbakanımızın ilk hedef olarak belirlediği  her 20.000 nüfusa bir sağlık ocağı düşecek şekilde planlamalar ilçemizde yapıldı, inşallah ve bu yıl sonuna kadar da 9 adet sağlık ocağının Gaziosmanpaşalıların hizmetine sunulacaktır. Öncelikle planlamaya  hiç sağlık ocağı bulunmayan mahallelerden başlandı İlçe Belediyemizin yer tahsisi ve bağışçılarıyla Fevzi Çakmak Mahallesinde sağlık ocağı inşaatı bitti, Sarıgöl Mahallesine bir semt polikliniğinin Sağlık Bakanlığımızca açıldı ve yine bu sene sonuna kadar da bir sağlık ocağının  yine Sarıgol Mahallemize  kazandırılacak, Barbaros Hayretinpaşa Mahallesine semt polikliniğinin yanında ayrıca iki sağlık ocağı daha kazandırılacak, ,Karadeniz Mahallesine 2010 yılı sonuna kadar 3 tane daha sağlık ocağı açılarak bu sayı 4’e çıkarılacak, Yenidoğan Sağlık ocağı hizmete girdi ve yine Yeni Mahalle de Rahime Başaran Sağlık Ocağının açılarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı.  

Ayrıca ilçemizin tamamına hizmet edecek olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz Kazım Karabekir Mahallemizde yakın bir zaman önce hizmete açılydı ve bütün Gaziosmanpaşalılara hizmet etmeye başladı.

 

300 yataklı  Karayollları Devlet Hastanesinin de 2011 yılı sonuna kadar yetiştirilmeye çalışılmaktadır. gerekli tahsisatlar bakanlıklar arasında yapıldı. İnşallah yargı sorunu nedeniyle kanayan yara haline gelen bu devlet hastanesinin yapım işinin tamamlanması ile   Gaziosmanpaşalı hemşehrilerimiz diğer ilçe ve hastanelerine gitmeden,  ulaşım gideri ödemeden hizmetlerinin tamamının kendi ilçemizden alacak duruma geleceklerdir.

Ayrıca Eğitim alanında da ilçemizde ilk yaşanmaktadır.. 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Kazımkarabekir Mahallemizde bulunan Kardelen Lisesi, Pazariçi Mahallemizde bulunan Mithatpaşa ilköğretim okulu ve Karayolları Mahallemizde ki  23 Nisan ilköğretim okullarını yeni binaları ile açıldı.Yine 2010-2011  eğitim öğretim döneminde ise 9 adet okulun yıkılıp depreme dayanıklı bir şekilde ve derslik sayısı artmış olarak ilçemize kazandırılacak..Bu kapsamda, Hürriyet Mahallesinde bulunan Ülkü İlköğretim ve Şükrü Yemenicioğlu İlköğretim okullarının ikisi, Sarıgöldeki Bekir Sami Dedeoğlu ilköğretim okulu , Karayolları Mahallemizde bulunan Emine Sabit Büyükbayrak İlköretim okulu, Karyıtepede bulanan Gaziosmanpaşa İlköğretim okullarımızla birlikte şuan 5 ilköğretim okulumuz yıkıldı ve inşallah 2011 yılında bunların yerine modern,derslik sayısı ikiye katlanarak yapılmış ve depreme dayanıklı okullar inşa edilecek, Yine 2011 yılı içerisinde ise Yıldıztabya Mahallemizde ki bir, Şemsipaşada bir, ve yine Bağlarbaşı Mahallesinde bir ve yine Karadeniz Mahallamizde de bir, Fevzi Çakmak Mahallemizde de bir okul olmak üzere toplam 5 okulunda yıkılarak yeniden yapılması planlanmış ve programa alınmıştır. Bu eğitim alanındaki çalışmalar bittiğinde geleceğimiz olan çocuklarımızın daha güvenli ve modern okullarda eğitim alacaklar.

Yine Kazımkarabekir Mahallemizde bulunan İmam Hatip lisesizin güçlendirme çalışmasına da başlanmış olup inşallah bu güçlendirme de kısa bir süre içerisinde bitirilecektir.Karadeniz Mahallemizde ki bir okulumuz da  tadilet çalışmaları devam etmektedir.

.Hedefimiz depreme dayanıklı, güvenli, modern, sınıf mevcudu düşük dersliklere kavuşmaktır. Bunu yanında bölgemize ilköğretim, lise ve meslek lisesi kazandırmak için çalışmalarımız ve projelerimiz devam etmektedir.

Gaziosmanpaşamızın  spor kompleksi eksikliğini gidermek ve vatandaşlarımızın spor ve aktivite olanaklarını arttırmak amacıyla girişimlerde bulunulmuş bu kapsamda  Gaziosmapaşa Beledeyimizin yer tahsisini yaptığı Kazım Karabekir mah. Kemal Şeker Bulvarı üzerinde ilgenel meclis üyelerimizin girişimi ilçe Spor kompleksinin yapım süreci başlatılmıştır.  Ayrıca Küçükköy  Beşyolda da bir Spor Kompleksi yapımı için B.Şehir belediyemizin  proje çalışmaları devam etmektedir.

İl sosyal hizmetler müdürlüğümüzün bir şubesinin Küçükköye açılması için gerekli girişimler yapılmış ve belediyemizce yer tahsis edilmiştir. Bu sayede vatandaşlarımızın işlerini rahat bir şekilde görmeleri sosyal hak ve olanaklardan yararlanmaları için imkan doğmuştur.

Emniyetimizin ve huzurumuzun sağlanması için çalışan polis teşkilatımıza yeni fiziki imkânlar ve olanaklar sunmak için girişimlerde bulunulmuştur. Büyükşehir Belediyemizin yer tahsisi ve Belediyemizin bağışçı katkısıyla Karadeniz Mahallesi polis karakolu hizmete girmiştir. Emniyet Müdürlüğüne fiziki imkân ve şartlarının iyileştirilmesi amacıyla Küçükköy’de Beyediyemizce yer tahsis i yapılmış ve taşınması için gerekli materyallerin hazırlanması sağlanmıştır. Küçükköyümüz’e emniyet müdürlüğünün gelmesiyle bu semtimizde önemli canlılık bir oluşacaktır.

Adliyelerimizde ki sıkışıklık ve yoğunluğun giderilmesi amacıyla ek adliye binası hizmete girmiştir.

Sizlerİlçemizi yarınlara hazırlamak, gelecek nesillere daha ferah ve huzurlu bir şehir hayatı bırakmak için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz.

  7) Son olarak ilçe halkımıza mesajınız.

Gaziosmanpaşamızda, AKPARTİ İlçe Teşkilatı olarak daha iyi sosyal, ekonomik ve kültürel hizmetler için Gaziosmanpaşa belediye başkanımız Dr: Erhan Erol Bey , ilçe  yönetim kurulumuz, il genel meclisi ve belediye meclis üyelerimiz, gençlik ve kadın kollarımız, mahalle başkanlarımız, sandık bölge başkanları, sandık başkanları ve partimize emeği geçen tüm dostlarla beraber 24 saat görev başındayız. Sizlerden gelen öneri ve eleştirileri de dikkate alarak şeffaf bir yönetim anlayışıyla 7'den 70'e herkese ve her kesime ulaşmaya çalışıyoruz.Her zaman verdikleri o gönül destekleri için hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ve Yaklaşmakta olan mübarek KURBAN bayramlarını da en kalbi duygularımla tebrik ediyor, elele gönül gönüle ve omuz omuza nice bayramları, güzellikler içerisinde aile ve dostlarıyla birlikte geçirmelerini diliyorum.  


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153