banner171

HAFTANIN SÖYLEŞİSİ:HANIMLAR MASASI BAŞKANI NESRİN YILMAZ

HAFTANIN SÖYLEŞİSİ:HANIMLAR MASASI BAŞKANI NESRİN YILMAZ

HAFTANIN SÖYLEŞİSİ:HANIMLAR MASASI BAŞKANI NESRİN YILMAZ

SİZİ TANIYA BİLİRMİYİZ?

İsmim Nesrin yılmaz ,1969 İstanbul doğumluyum, aslen Antalyalım ,evliyim ve bir kızım var. Halen Gaziosmanpaşa belediyesi hanımlar masası başkanlığı görevini yürütmekteyim. 2000 yılında görevi teslim aldım 2004 yılında belediye başkanımız değiştikten sonra tekrar  aynı görevime geri getirildim.2004 yılından beri hanımlar masası başkanlığına devam etmekteyim .

 

HANIMLAR MASASI FALİYETLERİ HAKKIN’DA BİZE BİLGİ VERİRMİSİNİZ?

Öncelikle hanımlara yönelik her türlü desteği sağlamak amaçlı kurulduk, Hizmetlerimizin başında el sanatları kurslarımız var, değişik branşlarda 20’ye yakın kurslarımız var.

Resimden tutun step&aerobik, yogo&plates, kuaför, takı tasarım, gitar,ud,ney,keman vs. hanımları sıkmadan bu dersleri yapıyoruz . Haftanın  iki ya da üç günü geliyorlar

Öğretmenlerimizde konularında çok başarılı , bu yüzden öğrencilerde çok memnun hatta terapi  gibi geliyor diye söylüyorlar. Rahatsızlıkları olan, evde sorunları olan, eşinden ayrılan veya eşi vefat etmişler  bizden çok büyük destek aldıklarını söylüyorlar, ve teşekkür ediyorlar. Bizde mutlu oluyoruz.

Sağlık seminerleri düzenliyoruz, her  15 günde bir düzenli olarak ilçemizde bulunan hastanelerle iş birliği halinde veya cerrah paşadan, çapadan hocalar getirerek sağlık seminerleri düzenliyoruz. Bayanlarla ilgili aile içi seminerler düzenliyoruz.

Kurslarımızla alakalı , ilçemiz bölünmeden önce birçok mahallemizde kurs binalarımız vardı ama ilçe bölündükten sonra şuanda Sarıgöl hizmet binamız, Karadeniz muhtarlığı üstündeki hizmet binamız ,  Poligon hizmet binamız olarak şu anda 3 tane merkezimizi kullanıyoruz.

Ayrıca Mevlana da sefa caddesi üzerinde 16 tane dükkanımız var. Buna ihtiyaçlı bayanlarımızın hiçbir geliri olmayan  veya özürlü olan vatandaşlarımız burada  evde ürettiklerini  satış imkanı sunuyoruz,  üç ayda değiştirmek şartıyla bu hizmetten yararlanıyorlar.Çünkü bütün ilçemizdeki Bayanlar bu hizmetten faydalansın istiyoruz .

Gaziosmanpaşa belediye başkanı  Dr.Erhan EROL'un  bayanlara çok büyük bir desteği var, bu konuda  yani yapmak istediğimiz bütün projelerde  destek veririm diye söylemişti, bizde  bu desteği daima arkamızda hissediyoruz.

Hanımlar masası çalışan ekip olarak ben arkadaşlarımdan çok memnunum.Hanımlar masası olarak kent görevlimiz var bizim yapmış olduğumuz  faaliyetleri bildiriyorlar, bizde belediye olara kent gönüllümüz bizim elimiz ayağımız diyoruz.

SOSYAL FALİYETLER HAKKIN’DA BİLGİ VERİRMİSİNİZ?

Evde sosyal destek hizmetimiz var  60,65 yaş üzerinde yalnız yaşayan yaşlılarımıza sahip çıkyoruz.Tabii ki bunların bir çok evlatları var, ama belli bir yaştan sonra ne yazık ki  bir kenara atılıyorlar. Biz de bunlara sahip çıkıyoruz.

Ekipler gidip ziyarette bulunuyorlar ve her 15 gün de bir bunların temizlikleri yapılıyor. Evde ihtiyaçları kırıkları varsa mobilyaların da ,çeşmesi bozuksa , gıda olarak  veya kömür ihtiyacı varsa bunları yapıyoruz. Belediye olarak evlatlarını yokluğunu aratmamaya çalışıyoruz.

Dayanışma merkezimiz var  ikinci el ve sıfır giyisi ve mobilya bütün Gaziosmanpaşa da ki hanımların bir çoğu bilir bunu hatta biz ilçe dışına bile çıktık, değişik ilçelerden bile telefon geliyor bize sizin evinizdeki fazlanız bir başkasının eksiğidir. Yani bir başkasının ihtiyacıdır diyerek yola çıkmıştık ve güzel sonuçlar aldık bu mağaza Karadeniz muhtarlık binasının üs katında üç katlıdır  alt kata mobilya koyuyoruz  üst iki katta da giyimimiz var  bize gelen kişiyi bir kart yazıp oraya gönderiyoruz  ve ihtiyacını gideriyoruz .


8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bir Kadın Olarak Bu Günün Önemi İle İlgili ne Söylemek İstersiniz?

Sadece bir gün değil kadınların günü her gün olmalı, kadınlar; iş hayatında kadın, ev hayatında anne ve eş herkese yetmeye çalışan bir insan.  bir gün olacağını düşünmüyorum hergün kadınlar günü  önceden başarılı erkeklerin arkasında kadınlar vardı ama şimdi başarılı kadınların arkasında erkekler var diye düşüyorum .


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2012, 17:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
 EYÜPTEN GÜL
EYÜPTEN GÜL - 11 yıl Önce

tebrik ederim hocam

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153