banner171

Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya İle Röportaj!

Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya ile bir çok konu üzerine söyleşi yaptık.

Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya İle Röportaj!
 1.Sayın Erkan Kaya, Okuyucularımız için Kendinizi Tanıtabilir misiniz?

1972 Küçükköy doğumluyum Orta Öğretimimi Küçükköy İmam hatip Lisesi’nde tamamladım Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum, Evli ve Üç çocuk Babasıyım İstanbul nalburlar Odası Başkanlığı yaptım, kredi Kooperatif derneği başkanlığı yapıyorum bunun yani sıra İstanbul Odalar Birliği disiplin kurulu başkan vekilliği yapmaktayım,
 
2. Bir İlçe İçin Esnaf Ve Sanatkârlar Odası’nın Önemi Nedir?

Esnaf Odaları Osmanlı Ahilik Kültüründen gelmiş esnafın bir araya gelmesini sağlayan ve esnaf odaları görevi birlik ve beraberliği sağlayan gerekli eğitimleri veren insanları meslek sahibi yapan bir kuruluştur. Kredi vererek esnafın Sıkıntılarına yardımcı olan bir kurumdur. TESK ile Kredi çalışması bizim İki yıldır Gaziosmanpaşa’da yaptığımız çalışmaların aynısınıdır.100 bin TL’nin 30 bin TL’si hibe 70bin TL’de sıfır vaizle devlet 30 bin TL’yi parça, parça düzenli bir şekilde veriliyor. Hanımların Projelerinde ise %70’ni devlet karşılıyor. Şu ana kadar 350 kişiye kredi sağladık. Esnaf ve sanatkârımıza hızla gelişen teknoloji çağına ayak uydura bilmesi için mutlaka krediye de ihtiyacı vardır. Kredi ve kefalet kooperatiflerinin her ne kadar esnafın kredi ihtiyacını karşılamaya çalışsa da yetersiz kalmaktadır. Kredi ve kefalet kooperatiflerinin mevzuatı daha basitleştirilmeli, kedi vadeleri uzatılmalı, faizler düşürülmedir. Gerekirse nakit kredi yerine projeye göre faturaya ödeme yapılmadır. Ülkemizde maalesef bugüne kadar esnaf ile tüccarında tam bir ayrımı yapılmamıştır. Bu nedenle şirketleri ve tüccarların meslek odası olması gereken ticaret odası. Sanayi odaları dışına çıkarak esnaf ve sanatkârları da kaydetmektedirler. Örneğin bir berber Ticaret odasına kayıt olmaktadır. Bu kayıtlar mesleki birliği, disiplini, eğitimi bozmaktadır. Bunun kesinlikle önüne geçilmesi gerekir.  

 
3.Bölgemizdeki Esnafının Durumunu Nasıl Görüyorsunuz?
Yaklaşık 20.000 bin üyemiz var. Meslek dallarına göre sıkıntı var olup, biz her  mesleğin dertlerini anlamak için meslek komiteleri kurduk her ay meslek komiteleri ile görüşerek onların sıkıntılarını öğrenerek çözüme yönelik seminerler düzenliyoruz. Dünya globalleşiyor, esnafta buna göre değişiyor, bizde bu kaliteyi getirmek için dükkânı yenileme  kredisi veriyoruz.
Örneğin AVM esnafımızı çok etkiliyor buna çok itirazımız oldu ancak serbest piyasa ekonomisi var AVM den neden insanlar alışveriş yapıyor buna yönelik araştırmalar yapıyoruz.
İlçemizin en güncel sorunlarından biriside oto tamirci mobilyacı vb. meslek dallarında çalışan sanatkârların İşyerleri ihtiyacıdır. Belediyeler şehir planlaması nasıl ki okul yeri, park yeri, konut yeri ayrılıyorsa küçük sanayi siteleri için de yerler ayrılmalıdır…


Röportaj İçin Lütfen Linki Tıklayınız.....

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2012, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153