banner171

Halk ne derse o olur.

İlçemiz üzerinde bir takım oyunlar oynanmakta ve buna herkes farkında olmadan katılmaktadır. Oyun kurucular ellerinde ki argumanları istedikleri gibi kullanmaktadır.

Oyun da tek bir alternatif olmayıp bir çok alternatiflerle çalışmalar yapılmaktadır. Çok okuyan ve eğitim seviyemiz yeterli olmadığından her şeyi çabucak unutuveriyoruz.

Ülkemizde gündeme oturan KENTSEL DÖNÜŞÜM maalesef İlçemizde çok sağlıklı  yürütülemedi. İlk konuşulmaya başladığında ki heyecanları çok net hatırlıyorum. Özellikle yaşlılarda bir korku olmasına rağmen , tatlı ve güzel bir heyecanda vardı. 
Yıllarca çalışarak çabalıyarak biriktirdikleriyle yaptıkları evleri eskimiş ve yenilenecekti. İnsanların bulundukları ortamdaki tek konuları Kentsel Dönüşümdü. Çevremizde bir sürü İnşaat Firmaları ofisler açıp , yer toplamaya başlamışlardı. Şaka bir yana insanlar bu ofislere gidip ön görüşmelerini yaparak anlaşmaya da varanlar az değildi.
İlçemiz boydan boya afişlerle  ,pankartlarla  ,duyurularla  İlçemizde KENTSEL DÖNÜŞÜMLE ilgili tek yetkili Belediyedir yazılarıyla adeta bir seçim çalışma ortamları yaşandı.

Yüzlerce aile , Belediye nin Kentsel Dönüşüm Ofislerinde anlaşmalar yaptı , evler boşaldı ,hayaller kurulmaya başladı , yerin büyüklüğüne göre 2 daire  alan ,3 daire alan ,  bir daire fazla almak için borçlananlar , kira bedelimizide alacağız oh yaşadık diyerek bayram yapanlarda oldu.
Seçimler yapıldı. Belediye Başkanı değişti. Herkeste bir endişe  ,acaba ne olacak ,neler yaşanacak  söylemleri kulaktan kulağa fısıltı gazetesi yoluyla ulaşıyor yorumlar yaşlı insanları hasta edecek seviyelere ulaşıyordu. Sonrası MASTER PLAN söylemleriyle bir meşguliyet başladı.
Yurt dışı toplantıları ,  tamamdır  , hallediyoruz , yıl başı başlayacak , ilk bahara kesin başlar , okullar kapansın temelleri atıyoruz ,son bahar serin serin başlatıyoruz derken  ,  Riskli Alan iptal davaları sonuç vermeye başladı ve İlçemizde KENTSEL DÖNÜŞÜM birçok mahallede sanırım HAYAL olmaya başladı.

Yukarıda yazdığım gibi oyun da bir alternatif yoktu. Biz ne dersek o olur kardeşim bu iş olacak dediysek olacak işte o kadar dercesine önümüze Bakanlar kurulu kararıyla ACELE KAMULAŞTIRMA kararı geldi.

Bunun Türkçe izahı biz seve seve istediğimiz yerleri ellerinizden alacağız. Talimat Bakanlardan geliyor diye bilinse de aslında çok daha üst makamlardan olsa gerek.

Yapmayın beyler ,ağalar ,paşalar , sultanlar bu insanlar yıllarca yememişler ,içmemişler , giymemişler zar zor bir yer sahibi olmuşlar yapmayın etmeyin bu insanlara yazık etmeyin.
Bu işlerin formülü UZLAŞI ,ANLAŞMA dan geçer toplumun tüm belirleyici STK ları  , bölgenin müteahhitleriyle , Muhtarlarıyla  oturulup konuşulsa oyunun içerisine gerçekten olması gereken oyuncular dahil edilmiş olsa vallahi de billahi de şu anda KENTSEL DÖNÜŞÜM başlamış çok ciddi yol alınmıştı.

Bu işi o kadar hafife adılar ki pazardan domates ,biber , patlıcan alıyormuş gibi düşündüler. Bundan sonraki süreç nasıl olacak , Stk lar insanları toplayacak bu işin bu şekilde sağlıklı olmayacağını anlatacak , evlerinin bu şekilde alınamayacağını anlatacak , bu iş hukuki değil diyecek ve yeniden davalar başlayacak neticede bizim torunlarımız bile İlçemiz de ÇAĞDAŞ ,MODERN , SAĞLIKL bir yapılaşmayı göremeyecek ve bir deprem sonucu İlçe alt üst olacak. Bir sürü insanımız can verecek ve bunun vebalini vicdanı olan herkes her gün ödeyecek.
Yapmayın ağalar , etmeyin Padişalar bu İlçeye zarar vermeden acil İlçe insanın da işin içerisinde olduğu bir DÖNÜŞÜM ü bir an önce hazırlayın.
Halkın olurunu almadan hiç bir şayin yapılamayacağı gün gibi ortada olmasına rağmen nedir bu çile , nedir bu işkence  , nedir bu eziyet anlamak mümkün değil. 
Bilmediğimiz gizli pazarlıklar neticesi HALK adına sözleşmeler mi yapıldı diye merakta ediyorum doğrusu.
Şunu hiç unutmayalım.
Halk ne derse o olur.
Ali Şen
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153