banner171

Hep birlikte terörü bitirmeliyiz !

Terör canımızı yakmaya devam ediyor. Terörün bu boyutlarda olmasının sebebi nedir? Ülkemizde  terörün son bulması ne kadar zaman alır? Acil yapılması gerekenler nelerdir? Terörle büyüyen bir nesil yetişiyor. Bu neslin psikolojisi gelecekte nasıl olacak?
Umuyoruz ve arzu ediyoruz terör bir an önce bitsin. Terörün bitmesiyle ilgili öncelikle biz sıradan vatandaşların yapması gereken şudur: Binamıza, sokağımıza yeni gelen kim olursa olsun mutlaka ve mutlaka muhtarlık kaydının yapılması için kendimizi görevli kabul edelim ve beş dakikamızı ayırarak muhtara gidip binamızda 10 numaralı daireye birileri taşındı kaydı yapıldı mı diye sorgulayalım.
Yapmamız gereken bir başka şey ise bu olaya siyaset üstü bakmak. Hedef, siyaseten bizden ayrı düşünenlerle münakaşa etmek olmamalı. Hedef, terörü bitirmek olduğu için siyaseten ayrıştırılarak çok daha büyük toplumsal olaylara zemin hazırlamayalım. Bu anlamda herkes “Benim ülkem” diye düşünmeli.
Siyasi kimliklerimizi bir yana bırakarak, meydanlarda terörün bitmesi adına omuz omuza, kol kola, yürek yüreğe olmalıyız. Yabancı ülkelerde terör olayları sonrası gerçekleştirilen, milyonlarca insanın ve tüm dünya liderlerinin katıldığı protestoları ülkemizde de yapmalıyız.
Ülkemizin son yılları bölünmelerle  geçiyor. Ocuymuş , bucuymuş , oralıymış, buralıymış ile uğraşmanın anlamı yok. Ocu, bucu yok beyler! Oralı, buralı yok arkadaşlar! Hepimiz TÜRKİYELİ’yiz. Hepimiz İNSANız! İşte o kadar.
Terörün bu kadar yoğun yaşandığı bir dönemde karşımıza çıkacak sandıkta neler olur düşünmek bile istemiyorum. Önce yurtta tüm insanların desteğiyle terörün beli kırılmalı. Sonrasında daha sağlıklı ortamlarda seçimler yapılır. 
Ülkemizin kurucusunun dünyaya verdiği “YURTTA SULH, CİHANDA SULH” mesajı her gün tazelenmeli. Komşularımızla ve dünya devleriyle iyi ilişkiler neticesi sınırlarımızın güvenliği sağlanmalı. Ülkemizin liderliğinde 2017 yılı BARIŞ, UZLAŞI, SEVGİ, SAYGI yılı olmalı.
Terörün olmadığı, dolayısıyla ekonomik krizin yaşanmadığı seksen milyonluk genç TÜRKİYE ciddi yatırımlarla dünyanın sayılı gelişmiş ülkeleri arasındaki yerini çok kısa zaman içerisinde alacaktır.
Ülkemizde yaşayan biz sıradan vatandaşlar ve siyasiler üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeli. Uzlaşıcı bir dil ile, kucaklayıcı bir anlayış ile “önce İNSAN” felsefemiz ile Kurtuluş Savaşı sonrası çok kısa bir zaman içerisinde büyük işler yapan ATATÜRK’ün ülkesi yine çok kısa zaman içerisinde terörü de, ekonomik krizi de bitirip huzur içerisinde yaşanabilir Türkiye’yi yaratacaktır.
Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ndeki birinci vazifemizi biliyoruz. Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz. Bunun için muhtaç olduğumuz kuvvet asil kanlarımızda mevcuttur.
Hep birlikte terörü bitirmeliyiz!
Ali Şen
YORUM EKLE
YORUMLAR
VELİSERBEST
VELİSERBEST - 7 yıl Önce

bu beladan kurtulmak her vatandaşın birinci görevi

banner208

banner148

banner150

banner153